Onze website is onder constructie, waardoor nog niet alle informatie compleet is. Bestellen is echter gewoon mogelijk en je kunt zoals altijd rekenen op de vertrouwde service van Geels.

Welke Weber BBQ kies jij?

Welke Weber BBQ kies jij?

, door Geels G, 3 min lezen

Je kent ‘m wel: de beroemde Weber barbecue. Gemiddeld van formaat, goed betaalbaar en fijn in gebruik. Toch zijn er nog best veel verschillen tussen de Weber barbecues. Waar moet je nu op letten als je er één wilt kopen? Koop je bijvoorbeeld een gasbarbecue of toch liever een houtskoolvariant? In dit artikel vertellen wij je alles over Weber barbecues.


Wat is Weber?

Weber is van origine een Amerikaanse barbecue-ontwerper en inmiddels kent de hele wereld het merk. De ronde kogelbarbecue is het herkenbare design van deze ongeslagen barbecuetopper. Het design is niet alleen leuk om te zien, maar vooral ook praktisch bedacht. Zo circuleert de hitte beter en wordt je vlees lekkerder gegaard.

Eenvoud is een van de keywords van Weber. Een eenvoudig doch mooi design bijvoorbeeld. Maar ook het eenvoudig kunnen gebruiken van je barbecue is van groot belang. Daarom zijn er allerhandige praktische accessoires waarmee je je barbecueset kunt uitbreiden. Maar ook de apparaten zelf zijn van alle gemakken voorzien. Zo zijn de elektrische barbecues voorzien van een knop om de temperatuur te regelen en kun je de roosters automatisch schoonmaken door de branders 10 tot 15 minuutjes te laten branden. Handig toch? Weber gas BBQ

Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel warm is. Je kunt de temperatuur meestal zelf instellen, in tegenstelling tot bij houtskoolbarbecues. Met de handige Quick-Start knop ben je in no time aan het barbecueën.

Een Weber gasbarbecue is er in verschillende groottes. Van de Go-Anywhere, een handige tafelbarbecue voor op het balkon, op het strand of de camping, tot de Weber Genesis, een complete buitenkeuken met een enorm kookoppervlak en werkblad, en van alles er tussenin.

 

Weber houtskoolbarbecue

De bekendste is de “Smokey Joe”, verkrijgbaar in het rood, grijs, blauw en zwart. Een pittige kogel-houtskoolbarbecue. De Smokey Joe is draagbaar, ideaal om ergens mee naartoe te nemen.
Houtskoolbarbecues hebben wat langer de tijd nodig om op te warmen, maar geven wel die echte autenthieke grillsmaak die van houtskool komt.

Hoeft hij niet draagbaar te zijn? Dan kun je ook denken aan de Weber Performer of de Compact Kettle. Beide zijn 57cm in doorsnee (de gemiddelde grootte van Weber) en je kunt er met tot wel 12 personen op barbecueën.

 

Jouw keuze voor een Weber BBQ aanbieding

Jouw keuze hangt vooral af van je wensen. Ten eerste: wil je een handzaam formaat of wil je een grotere, luxere barbecue die op een vaste plek blijft staan?
En ten tweede: ga je voor de authenthieke houtskoolbarbecue of voor meer gemak van de gasbarbecue? 
Beantwoord voor jezelf deze twee vragen en je bent al een heel stuk verder in je keuzeproces!

Ben je er klaar voor om een Weber BBQ te kopen? Bekijk dan de scherpe Geels Weber BBQ aanbiedingen. Uitstekende kwaliteit voor een super scherpe prijs. Bovendien bezorgen we je Weber gratis bij je thuis.

 

Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.