Onze website is onder constructie, waardoor nog niet alle informatie compleet is. Bestellen is echter gewoon mogelijk en je kunt zoals altijd rekenen op de vertrouwde service van Geels.

Top 10 barbecue accessoires

Top 10 barbecue accessoires

, door Geels G, 6 min lezen

Stof je barbecue maar af, want dit weekend laat het lekkere warme lentezonnetje zich eindelijk weer zien. Tijd om de barbecue aan te zetten! Wil je grill skills naar een hoger niveau tillen? Dan zijn de juiste barbecue accessoires een must! Haal meer uit je BBQ met behulp van bijvoorbeeld een pizzasteen voor authentieke pizza's of The Bastard Bear Claws voor pulled pork op een burger. Scheur als een echte beer het vlees in stukken en verkrijg de perfecte pulled pork. 

Bij Geels vind je talloze barbecue accessoires om extra beleving aan je barbecue te brengen. Wij hebben de 10 handigste en leukste barbecue accessoires geselecteerd zodat je straks heerlijk kunt experimenteren op de BBQ! 

 


#1. Kiphouder met blikhouder

De Big Green Egg Kiphouder met blikhouder is de accessoire om de klassieker te bereiden: 'Beer Can Chicken'. Kip met bier! Zo geef je jouw kip een heerlijk rijke smaak.  Blond bier geeft de mooiste smaak aan de kip, maar je kan het bijvoorbeeld ook eens proberen met een blikje cola. De mogelijkheden zijn eindeloos met deze Big Green Egg kiphouder. De kiphouder is inklapbaar dus makkelijk op te bergen.

 
#2. Hamburgerpers

Homemade hamburger zijn het lekkerst! Voor barbecueliefhebbers die vaak burgers maken is een hamburgerpers onmisbaar. Met de Weber hamburgerpers maak je de perfecte hamburger! Mooi, rond en stevig. Zo valt je burger niet elkaar en heeft iedere burger dezelfde dikte en grootte.

 

#3. Pizzasteen

Een van onze favorieten: de pizzasteen! Want wie is er nu niet gek op pizza's? Tover je barbecue om tot pizza-oven met behulp van een pizzasteen. De steen is geschikt  in elektrische ovens, houtskoolbarbecues en gasbarbecues.
Kies je eigen topping en smullen maar!

 

#4. RVS Marinade injectiespuit 

Je kan je vlees marineren, maar voor de echte smaak kan je het beter injecteren. Dat gaat sneller, want je hoeft het minder lang te laten intrekken. Het vlees wordt extra mals en smaakvol. Met deze professionele injector van The Bastard die geheel gemaakt is van RVS gaat dat erg eenvoudig. Vul de spuit met je favoriete marinade en injecteer het in je gerecht. Simpeler kan het niet. 

Naar barbecue injectors
 


#5. BBQ gereedschap

We hoeven je vast niet te vertellen dat een goede set barbecuegereedschap onmisbaar is tijdens een barbecue sessie. Een goede tang hoort bij de basis uitrustig. Gebruik een langere tang zodat je handen niet te dicht bij het vuur komt. Deze 2-delige barbecueset van Boretti bestaat uit een tang en schoonmaakgrillborstel. Met de borstel reinigt je alle resten eenvoudig, zodat je weer op een schoon oppervlakte kunt grillen. Met de grilltang kun je je vlees, vis of groenten van de barbecue pakken en omdraaien. Er zijn ook uitgebreidere sets met bijvoorbeeld een spatel of een burger flipper.#6. Brikkettenstarter

Prutsen om de houtskolen aan te krijgen is verleden tijd met deze Weber brikettenstarter. Met een brikettenstarter zorg je ervoor dat jouw barbecue snel klaar is voor gebruik. De werking is zeer gemakkelijk: leg een aantal aanmaakblokjes op het brikettenrooster, steek deze aan en plaats vervolgens de gevulde brikettenstarter bovenop de brandende aanmaakblokjes. Door het schoorsteeneffect zijn de briketten binnen een half uur heet! #7. Digitale thermometer

Voor de perfect garing van je gerechten is een digitale thermometer een handig hulpje. De Gourmetcheck van Outdoorchef heeft een kerntemperatuurmeting met timerfunctie, deze geeft aan wanneer het gerecht op de door jou gewenste temperatuur is. De Weber iGrill 2 is een digitale thermometer die je met een handige app op afstand bedient. Zo kun je op afstand en van maar liefst twee verschillende gerechten meten wanneer het de juiste kerntemperatuur heeft bereikt

 
#8. Rookplanken

Met de Weber rookplank van cederhout geef je een heerlijke rooksmaak aan je eten. Leg de natte plank op de hete barbecue en laat  bijvoorbeeld zalm of forel langzaam garen voor een aromatische smaak. Ze dienen voor gebruik een nachtje in het water te liggen.


#9. Oplaadbare aansteker met USB
 

Met deze oplaadbare aansteker heb je je barbecue snel aan de gang! Uit deze aansteker komt geen vlam, maar een elektrisch stroomboogje. Hierdoor kun je ook buiten in de wind met gemak alles aansteken. 
Deze aansteker werkt op een accu en kun je makkelijk via de meegeleverde USB-oplaadkabel opladen. Dankzij de flexibele kop kom je makkelijk overal bij.


#10. Barbecue rubs

Extra smaak aan je vlees brengen? Wij raden jou de rubs van Grate Goods aan! Grate Goods gaat voor de originele Amerikaanse BBQ smaak en heeft 4 diverse smaken die stuk voor stuk fantastisch lekker zijn! Voor de rubs zijn alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt.


Gezellig met familie of vrienden barbecueën begint natuurlijk wel met het kiezen van de juiste BBQ. Maar welke barbecue past bij jou? Best een lastige vraag!
Ga voor een persoonlijk advies naar onze winkel in Bennekom of lees onze blog. Wij helpen je op weg!

Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.