Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

Keukentips - Top 5 Must Haves in je keuken

Keukentips - Top 5 Must Haves in je keuken

, door Geels G, 4 min lezen

Welke Must Haves móet je nu echt hebben in je keuken? Wat is er onmisbaar voor een fijne keuken waar je uitgebreid kunt koken of met behulp van uw apparaat juist snel een lekkere, gezond maaltijd kunt maken. De Top 5 Must Haves in je keuken van Geels.

Must have 1: Een goede keukenmachine

Of je nu van koken houdt of niet, een goede keukenmachine is onmisbaar in iedere keuken. Een keukenmachine wordt ook wel blender of foodprocessor genoemd. Hoe je het ook noemt: het is handig. Je maakt er in een handomdraai de lekkerste smoothies mee, of mixt razendsnel je taartmix in elkaar. Of als je simpelweg ingrediënten voor je maaltijd door elkaar moet mixen, is de keukenmachine daar perfect voor. Net als voor hakken, malen of kloppen. De keukenmachine is eigenlijk een perfecte combinatie van allerlei keukenapparaten. Er zijn ook allerlei mesjes en opzetstukken waarmee je je kookkunsten nog verder kan uitbreiden.

Ook niet onbelangrijk: de blenders en keukenmachines zien er tegenwoordig hartstikke mooi uit. Het is dus ook helemaal niet storend om er een in je keuken te hebben. Chique designs (zoals die van Kenwood) of strakke ontwerpen (zoals de razend populaire Magimix) verfraaien het aanrecht. Te mooi in de kast op te bergen!

Tip van Geels: De Magimix Foodprocessors zijn nu nog even met hoge kortingen te krijgen. 

 
Must have 2: Een koffiezetapparaat

Maar dan een die écht goede, lekkere, aromatische koffie zet. Zodat je je dag goed begint of afsluit met je ultieme koffiemomentje. Smaken verschillen natuurlijk, maar als je het ons vraagt zit je met de Magimix Inissia M105 helemaal goed. Er zijn ook andere varianten, dus kijk welke goed bij je past. Met dit Magimix koffiezetapparaat kun je koffie en espresso maken. Veel Geels klanten gingen je al voor en zijn er erg over te spreken!

Ben je fan van espresso’s? Bekijk dan eens de Jura Impressa E8 espressomachine. Door het malen van verse koffiebonen komen hier de allerlekkerste, verse espresso’s uit. Je kunt hier trouwens ook gewone koffie, cappuccino en latte macchiato mee maken, maar de espresso is echt het paradepaardje.

 
Must have 3: Een keukenweegschaal

Oké, we moeten toegeven dat dit niet echt van toegevoegde waarde is op de charme van je keuken. Maar een gezonde hoeveelheid eten bereiden is wel heel belangrijk, en daarom vinden wij een keukenweegschaal onmisbaar. Bovendien heel handig als je bezoek krijgt, zodat je precies weet of je genoeg hebt voor iedereen. Er zijn allerlei soorten: ouderwetse mechanische of handige digitale keukenweegschalen. Ze zijn er in handige, kleine formaten zodat je ze eenvoudig op kunt bergen.

 
Must have 4: Opbergbakjes

Super handig en bovendien goed tegen verspilling. Bewaar je restjes in luchtdichte bakjes en je gooit een stuk minder weg. Onze persoonlijke favoriet zijn de bewaarbakjes van Mepal. Ze zijn niet alleen luchtdicht, maar ook lekvrij. Vershoudbakjes bestaan natuurlijk al heel lang en dat zullen ze ook nog heel lang blijven doen. Investeren in goede kwaliteit spullen is dan ook aan te raden, zodat je er heel lang mee vooruit kunt.

 
Must have 5: genoeg snijplanken

Wist je dat je je kip beter niet op dezelfde snijplank kan snijden als je groenten? Doordat rauwe kip nog bacillen bevat die je liever niet binnen wilt krijgen, snij je die het beste op een aparte plank. (Door het bakken verdrijf je die en kun je je kip gewoon eten).
Het is daarom bovendien aan te raden om je kip op glas te snijden, omdat die veel makkelijker weer schoon wordt.
Zo zijn er natuurlijk nog meer voorbeelden te bedenken. Daarom is onze must have nummer 5: zorg dat je er genoeg in huis hebt. Bestel eenvoudig een set snijplanken en je bent altijd voorzien. Vaak hebben ze ook verschillende kleuren, zodat je altijd weet welke plank je voor welke etenswaren gebruikt.

Tip: voor het snijden van brood is er ook de vertrouwde houten snijplank.


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.