Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

Ivo's interieurtips voor jouw 'Touch of Green & Gold'

Ivo's interieurtips voor jouw 'Touch of Green & Gold'

, door Geels G, 6 min lezen

Green & Gold
Het beste van twee werelden in 1 interieur 


Nog nooit van de Green & Gold-trend gehoord? De stijl komt dicht in de buurt van het wat meer bekende bohemian: een jungleachtige sfeer waarin veelal Ibiza-achtige elementen terugkomen. Soms ook in combinatie met Arabische stijlobjecten, denk bijvoorbeeld aan een Perzisch vloerkleed. Geïnspireerd op deze Arabica-stijl worden ook steeds vaker accenten van goud toegevoegd. Het resultaat: een relaxte, natuurlijke sfeer met een modern-klassieke touch die je interieur tijdloos maken!

Als interieurspecialist bij Colors@Home Geels vertel ik jou precies hoe je wat meer Green & Gold aan je interieur toevoegt én geef ik je natuurlijk de nodige inspiratie om het je zo makkelijk mogelijk te maken!

 

Maak eerst een plan
De omturning naar een Green & Gold-interieur betekent niet meteen dat je meubelen moet vervangen of rigoureuze keuzes moet maken. Wel is het belangrijk om een goed vertrekpunt te hebben. Door een aantal tips in acht te nemen, stel je heel eenvoudig jouw eigen (unieke!) Green & Gold-sfeer samen. In de basis doe je dat eerst door wat meer naar het grotere geheel te kijken. Welke accessoires of objecten sluiten al aan op de Green & Gold-sfeer? Wat zijn de sterke punten van je huidige interieur die aansluiten op deze trend? Vanuit daar is het veel makkelijker om de inspiratie die je opdoet een plek te geven in je nieuwe interieur. De kans op een miskoop is daardoor bovendien veel kleiner. Dus: maak eerst een plan ga je daarna oriënteren.

DURF GROOT TE DENKEN
Denk in grotere accessoires (en grote planten!) voor je interieur. Ze maken de ruimte optisch gezien veel ruimer en voegen meer rust toe aan je interieur.De groene (of goudgele!) muur
Een echte Green & Gold-sfeer is pas geslaagd als je dé belangrijkste keuze durft te maken: het bepalen van de kleur op je muren. Misschien is de stap nog groot om te kiezen voor een goudgele of diepgroene kleur. Wil je toch meer vanuit een rustige basis beginnen? Dan zou je eens kunnen kijken naar Tranquil Dawn van Flexa, dit is dé kleur van 2020! Een zachte, mintgroene kleur waarmee je een goede basis legt voor de Green & Gold-sfeer die jij voor ogen hebt. Nu ook verkrijgbaar in onze KlusWijs bouwmarkt.

 

De kracht van groen

Mijn collega en KlusWijs-verfexpert Linda noemde in haar blog ook al de kleur groen en wat voor bijzonder effect dit kan hebben in een interieur! En: laat je niet afschrikken door te kiezen voor donker!


Zorg voor voldoende licht!  

Je Green & Gold-interieur is pas geslaagd als je slim omgaat met het natuurlijke licht in huis. De plekken in je huis waar je gaat werken met goudaccenten moeten kloppen met de lichtinval in huis. Kies daarom altijd voor goede lichtdoorlatende raamdecoratie die ervoor zorgt dat jouw ‘Touch of Green & Gold’ echt tot zijn recht komt. Goud moet namelijk leven!  Licht zorgt bovendien ook weer voor de nodige lucht en rust in je interieur. Vind je het lastig om de juiste raamdecoratie te bepalen? Neem een foto van je interieur mee waarop duidelijk te zien is hoe de lichtinval in je huis is. Ik laat er graag mijn licht over schijnen om het optimale uit je ideeën te halen!


LIGHT & GOLD
Een mooi voorbeeld hoe natuurlijk(!) licht het goud laat oplichten en daarmee het interieur een sjieker en rustiger karakter meegeeft. Deze gouden eyecatcher is van Leclerq & Bouwman Verlichting. Bekijk de collectie in onze winkel.
Kies voor ronde vormen

Belangrijk in een Green & Gold-sfeer is de ronde vorm. Kussens, eettafels, vloerkleden, salontafels, kies zoveel mogelijk voor rond. Daarmee doorbreek je de rechte lijnen in een ruimte en krijgt deze een wat speelser karakter. Precies wat je wilt voor een Green & Gold-interieur! Wist je trouwens dat een ronde tafel veel minder ruimte in beslag neemt dan een rechte tafel!?

 
NIEUW BIJ BIJ GEELS: heel veel kussens, plaids en poefs van Dutch Decor
Het mosgroen steekt mooi af tegen de gouden accenten in een interieur!
 


 

Trend van het moment: rookglaslampen

Een van de trends van dit moment zijn rookglaslampen! Een goede balans tussen robuustheid en luchtigheid zijn essentieel voor een Green & Gold-sfeer. Met deze lampen creëer je precies de luchtigheid die je nodig hebt én zo kun je heel subtiel - bijvoorbeeld met een gele led-lamp - een extra touch of gold terug laten komen in het interieur.
 
MARMER UP!


We zien het niet alleen in de huiskamer vaker terugkomen, maar ook in de badkamer: groen marmer. Gaaf toch?


Bij Colors@Home adviseren we je graag bij het bepalen van je vertrekpunt!


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.