Onze website is onder constructie, waardoor nog niet alle informatie compleet is. Bestellen is echter gewoon mogelijk en je kunt zoals altijd rekenen op de vertrouwde service van Geels.

Hoe kies ik de beste blender?

Hoe kies ik de beste blender?

, door Geels G, 6 min lezen

Wat is een blender?

Een blender mixt alle ingrediënten door elkaar en maakt er een egale massa van. Maar niet elke blender is geschikt voor alle typen voedsel. Het ene ingrediënt is wat harder dan het andere. Wil je een lekkere smoothie of verse soep maken? Dat kan met alle blenders. Wil je meer? Dan wordt de zoektocht belangrijker.

Misschien zie je soms door de bomen het bos niet meer. Blender, staafmixer, keukenmachine, foodprocessor... alles lijkt op elkaar! Dat klopt. En de termen worden te pas en te onpas door elkaar gebruikt. (Lees ook: keukenmachines en foodprocessors). Over het algemeen geldt deze volgorde, op basis van eenvoudig naar uitgebreider: staafmixer, blender, keukenmachine/foodprocessor. 
Wat is een goede blender?

Hoe weet je nu wat een echt goede blender is? Het is goed om te weten dat we bij Geels alleen merken van hoge kwaliteit aanbieden. In onze winkel en webshop vindt je daarom blenders van de merken Magimix, Smeg, Breville en Braun.

 • Ze hebben bijna allemaal een glazen mengkom. In glas blijven de vitaminen en de smaak beter behouden als in kunststof. Alleen de mengkom van de Breville is van kunststof, omdat dat meteen een handige meeneembeker is. En kunststof is toch een stuk prettiger dragen dan glas. 
 • Ze kunnen allemaal in de vaatwasser. Schoonmaken is dus een koud kunstje.

Al onze apparaten zijn dus goede blenders. Het verschil zit 'm in de capaciteiten en in jouw eigen wensen. Om te ontdekken wat voor jóu de beste blender is, kun je jezelf het beste de volgende vragen stellen.

 


 


Stap voor stap een blender kiezen
  
 
1. Wat wil je ermee maken?

Het is dus belangrijk te bedenken waar je je blender vooral voor wilt gebruiken. Als dat voor eenvoudige (zachte) gerechten is zoals soep of een dessert, of als je een smoothie blender zoekt, dan zit je met bijna alle apparaten wel goed. Of als je het fruithapje van je kindje wilt pureren. Je hebt dan nog steeds ruime keuze, maar hoeft niet te gaan voor het duurste product met de grootste vermogen en de meeste standen. Een eenvoudiger en goedkope blender is dan al heel geschikt. Bijvoorbeeld de Braun Blender JB3060WH. Heel betaalbaar en van een goed merk. Denk ook eens na of een goede staafmixer niet al aan je wensen voldoet. (De mesjes van een staafmixer zijn vaak wel minder sterk dan die van een blender).

Maar wil je meer capaciteiten om ook hardere ingrediënten te kunnen mixen en hakken? Wil je ijsblokjes kunnen crushen? Zorg dan dat je een blender met ice crush functie kiest. Om ijs te vermalen zijn namelijk extra stevige messen nodig. Dat geldt overigens ook voor het vermalen van noten of ingevroren producten, zoals fruit. Vers fruit is zacht, maar ingevroren fruit kan behoorlijk hard worden. Met een goede blender is dat geen probleem. Een van onze favorieten is de Magimix Power Blender, met extra vermogen en 4 standen. Bij de Magimix is er bovendien over nagedacht dat er tijdens het mixen zo min mogelijk hitte wordt afgegeven aan het eten. Daardoor blijven vitaminen en mineralen zo veel mogelijk behouden.

Beste blender eenvoudig 

Beste blender uitgebreid
 

2. Hoevéél wil je ermee maken?

Denk ook eens na over de grootte van het apparaat en vooral van de mengkom. Afhankelijk van wat je ermee wilt doen, kan die keuze belangrijk zijn.
De Braun blender heeft een mengkom van 1,75 liter. De Smeg blenders van 1,5 liter en de Magimix power blenders hebben een mengkom van 1,8 liter. De Breville is een echt kleintje, vooral handig voor smoothies. Met de handige afneembare meenemenbeker (die ook de mengkom is), heb je zo een fruitige smoothie voor onderweg. De mengkom hiervan is 0,5 liter. Misschien maakt het je niet uit. Dan maak je je keuze op basis van de andere punten.

 
3. Hoe krachtig moet hij zijn?

Het vermogen (wattage) van het apparaat is natuurlijk ook van belang. Hoe sterker de blender, hoe beter hij harde dingen kan mixen. De Power Blender doet zijn naam eer aan en heeft het meeste vermogen. De krachtige apparaten zijn speciaal ontwikkeld voor fanatieke keukenprinsen- en prinsessen die hoge eisen aan hun blender stellen en die vaak regelmatig gebruiken. De Magimix Power Blender heeft een vermogen van 1300 Watt. Onze kleurrijke design blenders van Smeg hebben 800 Watt en de eenvoudige maar degelijke Braun blender heeft eveneens 800 Watt. 

 
4. Hoe moet hij eruit zien?

Zo'n apparaat kan best sfeerbepalend zijn in je keuken. Kies dus een blender uit die bij jou of jullie smaak past. Heb je de unieke designs van het Italiaanse Smeg al gezien? Kleurrijk en toch stijlvol. De meeste blenders zijn in verschillende kleuren te krijgen. Er past er altijd wel een perfect in jouw keuken.

 
5. Klaar om je blender te kopen?

We hopen dat je met behulp van onze tips een keuze hebt kunnen maken. Wil je meteen je blender bestellen? Klik op het merk van jouw keuze, bestel en de blender wordt snel bij je thuis bezorgd. Gratis bezorging op alle blenders m.u.v. de Breville.


Magimix blenders 

Smeg blenders 

Braun blender 

Breville blender


 


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.