Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

De badkamer van je dromen. Inspiratie en tips van onze badkamerspecialist.

De badkamer van je dromen. Inspiratie en tips van onze badkamerspecialist.

, door Geels G, 4 min lezen

De badkamer. Het is een van de plekken in huis waar je helemaal tot rust komt, tot nieuwe inzichten komt en even je eigen moment kunt pakken. Vooral na een drukke werkdag! Christiaan is badkamerexpert in de Baderie van Geels woonwarenhuis en deelt zijn tips voor het onderhouden van je droombadkamer en heeft de nodige inspiratie voor je als je een nieuwe badkamer overweegt of alleen een update wilt.

Christiaan van Harn, badkamerspecialist bij Geels
 
Verantwoord douchen mét comfort
We moeten bewuster omgaan met het verbruik van water. De meeste douchekoppen zijn daarom ook al voorzien van waterbesparende technologie. Echter, waterbesparend hoeft niet ten koste te gaan van comfort! Bij de AirPower-douchekop van Hans Grohe zorgt de lucht die wordt aangezogen voor voelbaar lichtere druppels. En dat voelt goed kan ik je uit eigen ervaring vertellen!
 


Nieuwe mengkraan aanschaffen?
Meet vooraf eerst de hartafstand tussen beide leidingen in de muur!
 
Afspoelen met koud water
Je herkent het vast wel. Een maand geleden had je de glazen wand nog uitgebreid schoongemaakt en de eerste witte aanslag lijkt alweer te ontstaan. Dit voorkom je door na het douchen de wanden af te spoelen met koud water. In koud water zit namelijk veel minder kalk, dus je gaat zien dat je veel minder hoeft schoon te maken! Als je de douchewand afspoelt met koud water spoel je bovendien ook gelijk de kitranden schoon van zeepresten en daardoor trekt er in de kit ook veel minder vuil en schimmel. Je bespaart daarmee ook nog aanzienlijk op schoonmaakmiddelen. Je badkamer blijft er tiptop uitzien!
 
Tips voor de ‘grote zaterdagschoonmaak
Tijd voor de grote zaterdagschoonmaak! Als je gaat schoonmaken, gebruik dan altijd een zachte doek om krassen te voorkomen. Waar de meeste mensen vervolgens de mist mee ingaan is de keuze van het schoonmaakproduct. De middelen zijn agressief en bij het schoonmaken is de kans dat niet al het schoonmaakmiddel wordt weggehaald en dan de tijd heeft om verder in te bijten. Mijn advies is daarom groene zeep of schoonmaakazijn te gebruiken. Deze materialen zijn veel zachter en leveren nagenoeg hetzelfde resultaat op. En als je het om de week goed bijhoudt, dan hoef je ook geen agressieve middelen te gebruiken.
 

 
Duurzaam verwarmen
Elektrische vloerverwarming is niet in alle gevallen de meest duurzame oplossing. Ik adviseer je in onze winkel graag hoe je jouw badkamer op de meest duurzame wijze kunt verwarmen.
 
Nieuwe badkamer? 
Ben je jouw badkamer helemaal zat? Ik help je graag bij het samenstellen van een nieuwe badkamer! Weten wat je wilt, is daarin ontzettend belangrijk. Mijn tip is om alvast een lijstje met wensen en steekwoorden te maken. Wat vind je belangrijk in een badkamer? En welke materialen passen daarbij? En hoe belangrijk zijn de opbergmogelijkheden in jouw (gezin)situatie? Onderstaande trends helpen je aan de nodige extra inspiratie!
 
#1 De zwarte kraan
Details zijn heel bepalend voor de uiteindelijke rust die je in je badkamer wilt creëren. Een zwarte kraan die afsteekt tegen het witte sanitair is een van de details die de rust in je badkamer versterkt! En: het ziet er ook nog eens geweldig uit, vind je niet?
 

 
#2 Stuc of tegels?
Een gestucte badkamer is misschien wel een van de grootste trends van de laatste jaren. Toch adviseer ik je te kiezen voor tegels. Stuc is vatbaarder voor schimmel door de poreuze eigenschappen en daardoor ook weer lastiger te verwijderen. Mijn tip: waarom de vloertegels ook niet toepassen op de muur? Je zorgt daarmee voor hetzelfde effect en voorkomt onnodige schoonmaakkosten! 
 

 
#3 Beton- en houtlook
Deze trend heb je waarschijnlijk al veelvuldig voorbij zien komen. En ook niet zonder reden. De combinatie van hout en beton geeft iedere badkamer een tijdloos karakter waar je iedere keer weer verliefd op wordt!
 

 
#4 Designverwarming voor extra rust en ruimte
De radiator is niet het mooiste element in je badkamer. Toch is er heel wat mogelijk! Een designradiator versterkt de rust in de badkamer en levert je heel wat extra ruimte op!
 

 
#5 De ‘groene’ badkamer
Planten hebben een positief effect op je gemoedstoestand en dragen bij aan een vochtvrij en gezond binnenklimaat. Let wel even goed op de hoeveelheid licht in je badkamer en welke planten daarbij passen!Jouw badkamer bij Geels
 
 Vertrouw op meer dan 60 jaar vakmanschap
 Een adviseur die ziet wat jij voor ogen hebt
 De zekerheid van 5 jaar volledige garantie
 Kwaliteit. Zichtbaar én onzichtbaar.
 Service die niet ophoudt na de oplevering.

Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.