Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

All you need for a great BBQ! Tips & tricks voor een geslaagde barbecue

All you need for a great BBQ! Tips & tricks voor een geslaagde barbecue

, door Geels G, 4 min lezen

Vakantie! Dé tijd om gezellig met z’n allen in de tuin of op je vakantieadres te genieten van heerlijk geroosterde vlees- en vis gerechten, frisse salades en een bruisende Prosecco. Kortom, tijd voor de barbecue! Maar welke producten maken van jouw barbecue party nu de beste bbq ooit? Hier vind je een aantal tips en tricks voor een geslaagde barbecue.
Het begint bij de basis

Zonder goede barbecue kun je een smakelijk hapje vlees bijna wel vergeten. Als je echt culinair wilt genieten, dan moet de basis gewoon goed zijn. De master onder de barbecues is toch nog altijd wel de Big Green Egg. Watertandend staan mensen op onze afdeling bij die prachtig uitgevoerde smaakmaker. We hebben ze in alle soorten en maten. Van een mooie portable variant voor op je vakantieadres tot een echte vaste vriend op je overdekte terras. Roken, grillen of als oven, deze alleskunner brengt je culinaire beproeving echt naar een hoger niveau!

Wil je liever wat eenvoudiger beginnen? Dan adviseren we om te kijken naar een mooie Weber, Outdoorchef of Boretti. Ook bij deze merken kun je kiezen uit diverse varianten en accessoires. Let bij de aanschaf vooral op:

-          Is de bbq af te dekken voor een gelijkmatige garing?
-          Hoe groot is het grilloppervlak i.v.m. het aantal mensen waar je voor grilt?
-          Wil je alleen gezellig grillen of ook culinaire hoogstandjes vertonen?

In het laatste geval zit je goed bij Big Green Egg of The Bastard. Kijk eens online naar de keuzes die je hebt. We hebben nu prachtige buitenkansjes voor je! Dat wordt voordelig grillen…

Naar de bbq’s en buitenkeukens
 Barbecue eens anders: de pizzasteen

Ben je een beetje klaar met alleen maar vlees op de barbecue? Barbecue dan eens anders! Tover je barbecue eens om tot een pizza-oven met een pizzasteen. Deze stenen kunnen in elektrische ovens, houtskoolbarbecues en gasbarbecues. Voor de echte ‘pizzabakker-ervaring’ hebben we bij Geels ook nog een pizzaschep om je pizza makkelijk uit je barbecue te halen en een pizzasnijder om er mooie puntjes van te maken.

Meer pizzastenen
 
Brikettenstarterset

Als je kiest voor een houtskoolbarbecue, dan zit je gebonden aan briketten. Vind je het lastig om de briketten heet te krijgen? Bij Geels hebben we een mooie brikettenstarter van Weber waarmee je binnen 30 minuten hete briketten voor de barbecue hebt. Deze starter kent een uniek systeem, waarin de kolen razendsnel gloeiend heet zijn en je direct veilig aan de slag kunt. Het werkt erg gemakkelijk: leg een aantal aanmaakblokjes op het brikettenrooster, steek deze aan en plaats vervolgens de gevulde brikettenstarter bovenop de brandende aanmaakblokjes. Door het schoorsteeneffect zijn de briketten zeer snel heet! Naast de starterset van Weber hebben we nog meer mooie hulpjes voor je.Inspiratie uit een boekje

Geen inspiratie meer voor lekkere gerechtjes op de barbecue? Gebruik dan eens een kookboek. In het Weber’s Classics kookboek staan meer dan 200 recepten met geïllustreerde, stapsgewijze instructies. In dit boek vind je verschillende recepten: van vegetarische chili tot garnalenrolletjes met bacon. Bereid je voor op ongeëvenaard barbecueën!

Ben je meer op zoek naar recepten om gerechten tot roken? Dan is het Weber’s Smoke kookboek echt iets voor jou. Een goed gedoseerde gloed in combinatie met de fijnste houtaroma’s levert een fantastische smaak en een supermals gerecht op. En zo zijn er nog veel mooie kookboeken bij Geels te vinden! Voor elke smaak wat wils.

 Digitale thermometer voor de perfecte garing

Voor het grillen op een bbq zijn accessoires onmisbaar. Natuurlijk heb je een tang en vleesprikker, maar we hebben ook een paar mooie accessoires in ons assortiment, waarmee je barbecueën naar een hoger niveau tilt. Wat dacht je van deze: Als je het lastig vindt om te bepalen wanneer je gerecht perfect is gegaard, dan kun je gebruik maken van een digitale thermometer. De Weber iGrill 2 is een digitale thermometer die je met een app op afstand kunt bedienen. Je kunt van maar liefst twee verschillende gerechten meten wanneer het de juiste kerntempratuur heeft bereikt. Zo kun jij lekker blijven zitten en wachten tot je aan kunt schuiven!


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.