Onze website is onder constructie, waardoor nog niet alle informatie compleet is. Bestellen is echter gewoon mogelijk en je kunt zoals altijd rekenen op de vertrouwde service van Geels.

5 x hoe kies je een tuin loungeset

5 x hoe kies je een tuin loungeset

, door Geels G, 5 min lezen

Een loungeset kopen kan een hele uitdaging zijn. Je kijkt er vast naar uit om in het zonnetje te zitten op je nieuwe tuinset, maar je moet ‘m wel eerst even uitzoeken. Daarom helpen wij je een handje. Stel jezelf deze 5 vragen en je keuze wordt een stuk gemakkelijker.

 

1.  Hoe ziet jouw tuin eruit?

Het klinkt als een open deur, maar toch: hoe ziet jouw tuin eruit? Natuurlijk moet je loungeset in de tuin passen, maar denk ook na over de inrichting. Heb je een tuin in een bepaalde stijl of kleur? En past een loungeset daarbij?

Houd er dan vooral rekening mee dat zo’n set vaak vrij groot is. Het ziet er heel mooi uit, maar daardoor is hij niet zo mobiel. Je verplaatst hem dus niet even een twee drie. Nu is de vraag natuurlijk hoe vaak je je tuinset sowieso verplaatst. Wil je dat? Houd er dan rekening mee. Heb je gewoon dé perfecte spot in de tuin? Mooi! Kopen maar, die loungeset!

 
2.      Hoeveel zitplekken wil je?

We noemden het net al even: de grootte. Vooral de tuin loungebank neemt aardig wat ruimte in. Als je genoeg ruimte hebt is dat geen probleem. Moet je op wat ruimte besparen maar wil je wel heel graag een loungeset buiten? Kijk dan naar het aantal zitplekken dat je echt nodig hebt.

Liggen jij en je partner vooral zelf onderuit in het zonnetje? Dan is een chaisse longue bank misschien wel lekker. Trek je vaak met vrienden een wijntje open? Of heb je kinderen? Dan is een grotere tuinbank, of twee losse banken, wel praktisch.

Houd er rekening mee dat de meeste tuin loungesets een lage instap hebben. Voor mensen die minder goed ter been zijn, kan dat lastig zijn. Kortom, wat is jouw situatie?

 
 
3.      Wat wil je ermee doen?

Een loungeset is bedoeld om te ‘loungen’. Lekker relaxen. Vaak heb je één grote hoekbank of twee losse loungebanken, met in het midden een hocker waar je hapjes en drankjes op neer kan zetten. Ideaal voor een zonnige zomermiddag als je met een olijfje en een wijntje in de tuin zit.

Ben je een liefhebber van buiten eten? Houd er dan rekening mee dat eten op een loungeset minder praktisch is. Misschien is een diningset dan wel een overweging, bestaande uit een eettafel en gewone zitstoelen.

Overigens hóef je niet te kiezen, want er zijn ook lounge/dining combinaties. Je hebt dan een heerlijke set met een eettafeltje die groter is dan een hocker, maar kleiner dan een normale eettafel. Zo heb je toch wat meer ruimte om je eten neer te zetten.

 
 
4.      Welk materiaal wil je?

Bedenken welk materiaal je wilt, maakt je keuze al een stuk gemakkelijker. Alle tuinsets zijn gemaakt zodat ze goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het verschil in materiaal zit ‘m dus vooral in smaak en in handigheid. Zo is kunststof bijvoorbeeld heel gemakkelijker schoon te maken.
Het een en ander hangt ook weer af van hoe jouw tuin eruit ziet. Een houten tuinset past misschien mooier bij jouw tuin dan een tuinset van wicker.

Overigens kun je je loungeset heel goed beschermen met een bijpassende hoes. Hoewel de materialen bestand zijn tegen weer en wind, gaat je set natuurlijk langer mee als je hem goed beschermt.

Hier vind je in het kort de verschillende materialen:

-        Kunststof: makkelijk schoon te maken, verkrijgbaar in meerdere kleuren

-        Wicker: vlechtwerk in diverse patronen. Behoeft speciaal schoonmaakmiddel

-        Hout/Teak: behoeft weinig onderhoud. Heel sterk. De set is wel wat zwaarder. Robuuste uitstraling.

-        Aluminium: eenvoudig schoon te maken. IJzersterk. Lichtgewicht. Vaak gebruikt voor het onderstel. Goed te combineren met bijvoorbeeld kunststof zittingen.

 5.      Loungeset tuin: wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen:

-        Het oogt super sfeervol. Bijna net zoals je banken of loungeset binnen
-        Met een goed passende afdekhoes bescherm je makkelijk je kussens en loungeset. Dat betekent minder gesleep met kussens.
-        Je kunt er op en top in relaxen
 
Nadelen:

-        Minder gemakkelijk te verplaatsen
-        Er is geen echte eettafel bij

 

Ben je er klaar voor om een tuin loungeset te kopen? We hopen dat onze tips je helpen om een goede keuze te maken.We wensen je plezier van je nieuwe set!


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.