Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

4 interieurstijlen met de beste tips voor raamdecoratie

4 interieurstijlen met de beste tips voor raamdecoratie

, door Geels G, 4 min lezen

Interieurtrends zijn superhandig. Ze helpen je richting te geven aan wat je écht wilt. Wellicht heb je er zelfs een aantal op Pinterest in een bord gebundeld? Maar als je eenmaal een stijl of richting hebt gevonden, hoe laat je daar dan de juiste raamdecoratie op aansluiten? We bespreken vier populaire interieurstijlen en laten je zien hoe je voor deze stijlen de beste raamdecoratie selecteert. 


Stijl 1: Scandinavian Simple
Het is de combinatie van materiaal en eenvoud die ‘t doet bij Scandinavian Simple. Dit betekent dat je houtstructuren en lichte, zachte kleuren de boventoon laat voeren. Ze vormen de basis voor deze onverminderd populaire stijl. Nouja stijl, a way of living zouden we wel kunnen zeggen. Kijk eens naar dit wandkleed van Urban Cotton, perfect voor deze stijl! Denk niet dat donkere accenten niet kunnen. Deze zwarte wandlamp van It’s About RoMi zou een mooie eyecatcher zijn tussen alle zachtere materialen. Je raamdecoratie moet wel licht zijn, denk aan een katoenen vouwgordijn of jaloezieën van een lichte houtsoort.

Vind meer artikelen voor deze stijl
 


Stijl 2: Geometric Living
Mogelijk heb je nog niet veel van deze stijl gehoord. Maar je komt hem vaker tegen dan je denkt! Kubus-achtige salontafels, driehoekige sierkussens, rondvormige schilderijen op de muur: welkom in de wereld van Geometric Living. Door verschillende kleurcontrasten te gebruiken leg je nog meer de nadruk op het geometrische effect. Het maakt ook je interieur wat luchtiger en speelser. In deze vloerlamp van Steinhauer komen alle geometrische vormen samen. Misschien herken je de vorm nog wel van je middelbare schooljaren? Om deze stijl door te voeren in je raamdecoratie vind je op onze Colors@Home-afdeling meerdere typen raamdecoratie, waarin je dat lijnenspel terugziet. De raamdecoratie van B&C gaat je denken wij wel bevallen.

Vind meer artikelen voor deze stijl
 


Stijl 3: Urban Green

‘Welcome to my jungle!’ Een urban jungle welteverstaan. Natuurlijke materialen zoals hout en de kleur groen zijn de belangrijkste ingrediënten voor dit interieur. Het vereist wel wat lef, maar je hebt gegarandeerd een sfeer in huis waar je ‘u’ tegen zegt. Voor de beste inspiratie zou je in onze winkel eens moeten kijken naar het behang van KEK Amsterdam. De sfeer die je daarmee creëert zal je verrassen! Eén tip die je daarbij heel goed kan helpen: lees Ivo's interieurtips voor Jouw Touch of Green&Gold Bij Urban Green is het wel belangrijk om voor raamdecoratie te gaan, waarmee je de natuurlijke sfeer in je interieur behoudt en tegelijkertijd zorgt voor voldoende licht. Weleens gedacht aan halftransparante, mintgroene plissés? Het resultaat gaat je verrassen!
Vind meer artikelen voor deze stijl

Jouw Urban Green-stijl stel je samen bij Colors@Home

Hartman Emy sierkussen 50x50 cm
Bestel
Quball Tafellamp Bestel
Dome Vloerlamp 2-lichts BestelStijl 4: Soft & Pure

Soft & Pure is een echte stijl waarin het altijd ‘fijn thuiskomen’ is. Deze stijl lijkt misschien wat op de Scandinavische stijl. Toch zijn er wel wat verschillen te duiden. De zachte materialen zijn in deze stijl wat aanweziger. Deze plaid Roel van Dutch Decor voldoet daar precies aan. De luchtigheid van deze stof kun je heel mooi doorvoeren met een wand- en hanglamp van Good&Mojo. De aardse tinten en structuren in dit interieur vind je heel mooi terug in de raamdecoratie van B&C. Denk ook eens aan de krijt en kalkverven van Pure & Original. Deze zorgen voor een prachtige matte en poederachtige uitstraling op de wanden. De kleuren Old Romance, Courtly Rose en Post Modern Mauve zijn echt kleuren voor het najaar. Zeker ook doen: oriënteer je eens op het behang van Eijffinger.
Vind meer artikelen voor deze stijl
 

 

Ik help je graag verder! Zie ik je straks?

Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.