Onze website is onder constructie, daardoor is nog niet alle informatie compleet. 🚧

3 x De nieuwste BBQ trends

3 x De nieuwste BBQ trends

, door Geels G, 3 min lezen


De tijd dat barbecueën bestond uit grote stukken vlees op de BBQ gooien en het daarna opeten, is al lange tijd voorbij. Barbecueën is tegenwoordig een echte kunstvorm. Grillmasters presenteren je de mooiste gerechten in tv-shows, de recepten voor de lekkerste gemarineerde stukjes vlees vliegen je om de oren, en dan hebben we het nog niet over alle andere gerechten die je, naast vlees, uitstekend op de barbecue kunt bereiden. Nederland loves barbecueën! Maar wat zijn nu de BBQ trends in 2018?


1. Over op de elektrische BBQ of Gas BBQ?

De elektrische barbecue en gasbarbecue zijn sterk in populariteit gestegen. Ze zijn ook heel handig, want je behaalt eenvoudig de juiste temperatuur en hebt er minder werk aan dan bij de traditionele houtskoolbarbecue. Wij houden zelf ook nog steeds van de charme van een houtskool BBQ, maar zien ook zeker de voordelen van een elektrische variant. Bij sommige BBQ’s zitten er zelfs knoppen op die het geheel echt op een fornuis doen lijken. Met deze BBQ trend ben je dus eigenlijk echt aan het buitenkoken!

Ben je benieuwd wat voor soort BBQ het beste bij jou past? Lees dan ook onze blog Welke BBQ past bij mij?
Ben je een echte Big Green Egg fan? Lees dan het blog Welk type Big Green Egg BBQ past bij jou?

 
2. Garing op dé perfecte temperatuur

Barbecueën is al lang niet meer alleen het opwarmen van je vlees. Tegenwoordig betekent het tot in de perfectie garen van je stukje vlees. We nemen geen genoegen meer met een barbecue die ‘aan staat’, maar willen de exacte temperatuur weten zodat ons stukje vlees nóg lekkerder wordt. Veel nieuwe BBQ’s hebben een ingebouwde thermometer, hartstikke handig! Heb je er nog één zonder thermometer? Dan kun je voor weinig geld ook een losse vleesthermometer kopen.

Persoonlijke tip: de Weber iGrill digitale thermometer. De thermometer staat in verbinding met een app op je telefoon, waarmee je hem eenvoudig op afstand kan bedienen! Je kunt de kerntemperatuur van twee verschillende gerechten op afstand meten.

 
3. Een compleet BBQ diner in je tuin

Bij barbecueën denk je al gauw aan vlees en dat is logisch. Maar tegenwoordig kun je werkelijk álles klaarmaken op de grill en volwaardige en gezonde barbecue gerechten klaarmaken.

Je kunt praktisch elke soort groente bereiden op de barbecue. Wist je dat groenten ook echt een andere, unieke smaak krijgen als je ze grilt? Veel gegeten groenten van de BBQ zijn courgette, paprika, champignons, aubergine, ui en mais. Ook lekker: groentespiesjes en asperges! Ook (zoete) aardappelen, een slice pizza of een goed stukje vis (zoals zalm) zijn erg lekker van de grill. En zo kun je eindeloos variëren met jouw barbecue gerechten. 

Barbecueën anno 2018 is dus echt een food trend geworden. We love it! Wat ga jij uitproberen deze zomer?

 


Blog posts

 • Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  , door Geels G Hoe schilder ik buiten kozijnen en deuren?

  Lees meer 

 • Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  , door Geels G Recept: Croque madame tosti op de Big Green Egg

  Lees meer 

 • Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  , door Geels G Creëer in 4 stappen jouw buitenleven-gevoel!

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.