Naar boven

Le Creuset: Stijlicoon in de keuken sinds 1925

Le Creuset De braadpannen van Le Creuset, wie kent ze niet. Met de hand gecontroleerd en daarom altijd een kwaliteitsproduct. Inmiddels maakt Le Creuset meer dan alleen braadpannen, maar de hoge kwaliteit blijft standaard. Le Creuset vervaardigt sinds 1925 innovatieve en traditionele producten op het gebied van gietijzeren kookgerei. Dit kookgerei wordt handmatig afgebraamd en geslepen. De gietijzeren producten van Le Creuset zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Le Creuset geeft altijd levenslange garantie op haar braadpannen dus ontdek nu de Le Creuset collectie bij Geels Woonwarenhuis.

SNEL VINDEN: Le Creuset 24 cmLe Creuset Mokken en Koffiekopjes | Le Creuset koekenpan | Le Creuset wokpan | Le Creuset tajine | Le Creuset braadpan

Le Creuset, een icoon in de keuken

Een stijlvol icoon, de pannen van Le Creuset zijn direct herkenbaar. Sinds 1925 in de bekende oranjerode kleur maar tegenwoordig in een uiteenlopende collectie kleuren. De geëmailleerde pannen van Le Creuset worden na bijna 100 jaar nog steeds met de hand gecontroleerd. Zo blijft de kwalitelt nog altijd gewaarborgd.
​Inmiddels maakt Le Creuset niet meer alleen braadpannen maar ook koffiemokken- en bekers, grillpannen, theepotten en keukenaccessoires. Alles van Le Creuset is voorzien van de bekende kleuren, de kenmerkende rustieke look van het merk en van een ondoordringbare laag emaille.

Le Creuset bij Geels Woonwarenhuis

Koken met Le Creuset pannen

De pannen van ​​Le Creuset zijn geschikt voor alle warmtebronnen en bieden een uitstekende warmtegeleiding. De bodem van de pan neemt de warmte snel op en verdeelt deze gelijkmatig. De pannen zijn bestand tegen hoge temperaturen en kunnen veelal ook in de oven gebruikt worden.
​In een braadpan schroei je eenvoudig een groot stuk vlees dicht om deze vervolgens langzaam te laten garen op lage temperatuur. Door de ondoordringbare laag van emaille zijn de pannen en tajines erg duurzaam en bij normaal gebruik is deze laag ook nauwelijks te beschadigen.

Kies de Le Creuset pan die bij jou past

Het kiezen van de juiste Le Creuset pan kan een flinke uitdaging zijn. De braadpannen zijn er in verschillende afmetingen, en kleuren. Het kiezen van de juiste kleur is een kwestie van persoonlijke smaak. De juiste afmeting is afhankelijk van het aantal personen waar je voor gaat koken.
​Le Creuset braadpannen zijn er in twee vormen, zo is er de ovale pan waar je eenvoudig een groot stuk vlees of een hele kip in kan braden. Wil je liever wat ruimte overhouden op het fornuis neem dan een ronde braadpan, deze nemen minder ruimte in.

Tips voor het gebruik van een braadpan

  • ​De braadpan is niet geschikt voor gebruik zonder boter of olie. Zorg er dus voor dat de bodem volledig bedekt is.
  • Door de laag van emaille neemt de pan geen smaak op. Vlees marineren kan dus direct in de pan. 
  • Gebruik geen metalen voorwerpen in de pan, deze kunnen het emaille beschadigen.