Naar boven

Vlijmscherpe acties bij Geels

En aankooptips voor het bereiden van verse pompoensoep!

Stiekem kijken wij bij Geels al uit naar de wintermaanden, want het is weer tijd voor warme wintergerechten, comfort food en heerlijke zoetigheid. Daarom hebben we speciaal voor jou onze beste merken vlijmscherp afgeprijsd, zodat jij je de komende tijd kunt uitleven in de keuken. Alle acties hebben we hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Maar niet voordat je onze tip voor komend weekend hebt gelezen…
 
Tijd voor pompoensoep!
Een heerlijk gerecht voor op een koude zaterdag of zondagmiddag is pompoensoep. Op brendakookt.nl vonden we een mooi basisrecept voor pompoensoep om mee aan de slag te gaan! Maar welk gereedschap heb je nou eigenlijk allemaal nodig om een verse pompoensoep te bereiden? Hieronder geven we je een overzicht van alle producten die je nodig hebt om deze heerlijke pompoensoep te maken!

Stap 1: het ‘klaarmaken’ van de pompoen
Nadat je de pompoen hebt gewassen, verwijder je de steel. Dit groentemes van Zwilling Henckels kan je daar goed bij helpen. Vervolgens ga je de pompoen doormidden snijden. Een iets zwaardere klus, dus we raden je aan hiervoor een koksmes te gebruiken van goede kwaliteit die lang zijn scherpte houdt. De pitten en vezels verwijder je eenvoudig met een lepel. En het klinkt misschien gek, maar met deze ijslepel doe je dat veel eenvoudiger dan met een standaard lepel. Probeer maar eens!

Stap 2: snijden, persen, fruiten, bakken…
Nadat je de pompoen in kleine stukjes hebt gesneden, kun je beginnen met het snijden van de ui. Dat kan prima met het groentemes waar je de steel mee verwijderde. Vervolgens pers je alvast de knoflook met een knoflookpers. Als je de uitjes en knoflook even hebt laten fruiten in een koekenpan (vergeet ook de stukjes pompoen niet mee te bakken!) kun je beginnen met het daadwerkelijk bereiden van de soep. Uiteraard gebruik je hiervoor een soeppan. Wij adviseren je de BK Wave soeppan te gebruiken; fors afgeprijsd en handig in gebruik dankzij de slimme afgietfunctie.

Stap 3: dek de tafel maar vast!
Het duurt ongeveer 20 minuten om het geheel samen met peper, zout en nootmuskaat te garen in 2 liter water. Daarna kun je de soep pureren met een staafmixer of Magimix blender. Een handige tip van Brenda is om de soep nog even samen met een bouillonblokje door te koken. Op die manier geef je de soep net even iets meer karakter. Over karakter gesproken: met deze soepborden van ASA Voyage is je gedekte tafel meer dan restaurantwaardig!

Eet smakelijk!


Heb je nog vragen over de producten die we je adviseren voor dit gerecht? Neem gerust contact met ons op of kom naar de winkel!