Naar boven

Typisch Europees koken met een asperge- en pastapan

Laten we eerlijk zijn. Wie aan Europa denkt, denkt al gauw aan de Italiaanse pasta’s. En waarschijnlijk kook je je pasta’s nog in de klassieke kookpan. En daar is ook niets mis mee trouwens. Toch raden we je aan om een pastapan aan te schaffen. Op die manier kun je met nog meer gemak pasta - en asperges(!) - bereiden. Dankzij het meegeleverde vergiet kun je namelijk de pasta op je ‘dooie gemak’ uit laten lekken, zonder al dat gekunstel met een traditionele kookpan. Onze tip: de asperge- en pastakoker van Demeyere!

Pasta met asperges en spek


(foto: Lekker en simpel)

De beste manier om je asperge- en pastapan uit te proberen is door een gerecht te maken dat zowel asperges als pasta bevat. Op www.lekkerensimpel.nl viel ons oog op een eenvoudig te bereiden pastarecept met asperges. Een keer wat anders dan een pasta bolognese, toch?! Voordeel van dit gerecht is trouwens ook dat je niet zoveel inkopen hoeft te doen. Alle benodigdheden vind je hieronder.

Aan de slag!

Stap 1
Kook de pasta. Maak de asperges schoon en snijd in grote stukken. Kook de asperges 10 minuten en giet af.

Stap 2
Snijd de bosuien ook in stukjes. Bak de plakjes spek of spekreepjes in een pan zonder olie totdat ze krokant zijn. Schep ze dan uit de pan op een bord met keukenpapier. Laat de spekreepjes even goed uitlekken.

Stap 3
Giet een klein beetje olie in de pan waarin je de spek hebt gebakken. Bak vervolgens de bosuien aan. Voeg nu de kookroom, een handje geraspte kaas en een beetje zout en peper toe. Laat dit een paar minuten zachtjes koken en voeg daarna de asperges toe. 
 
Stap 4
Meng nog even alles goed elkaar. Meng ook de pasta door de saus en serveer deze met de spek!

 
Je boodschappenlijstje voor 2 personen:
  • 150 g pasta
  • 4 witte asperges
  • 4 plakjes spek of 100 g spekreepjes
  • 3 bosuien
  • 100 ml kookroom
  • Handje geraspte kaas
  • Snufje zout en peper


Bekijk de bijpassende producten hieronder.