Naar boven

Outdoorchef: Ben jij BBQ chef special?
Mooi weer, vrolijke mensen en elke avond de geur van heerlijk gebraden vlees in de lucht. Het barbecueseizoen is al in volle gang! Ben jij BBQ chef special en heb jij bij elke barbecue de spatel in handen? Of kun je nog wel wat handige tips en tricks gebruiken om indruk te maken tijdens die gezellige barbecue? Geen zorgen, wij hebben een paar leuke tips en handige hulpjes voor bij het barbecueën voor je opgezocht.

Onze barbecue tips

Barbecueën kan iedereen, maar om echt op te vallen moet je alleen even weten hoe de vork precies in zijn steel zit. Waarschijnlijk weet je al dat je de barbecue vooraf goed moet invetten, de kolen niet té heet moeten zijn, maar ook niet te koud en dat je na het barbecueën de BBQ goed moet schoonmaken. Daarom hebben wij gekozen voor twee verrassende tips, zodat jouw barbecuekunsten echt opvallen!

Tip 1: Verdeel je kolen in zones
Het is een veelgemaakte fout: de kolen gelijk verdelen over de grill. Maar wat nou als het stukje vlees lang moet garen en tegelijkertijd heel snel verkleurt? Door je kolen in zones te verdelen, werk je met warme en minder warme zones. Zo kun je het vlees dat nog even moet garen op een minder warme plek leggen, zodat het niet aanbrandt.

Tip 2: Gebruik eetbare stokjes
In plaats van houten of metalen spiesen kun je ook voor eetbare materialen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een tak rozemarijn om door je vis of lam te prikken, of een kaneelstok om varkensvlees aan te rijgen. Limoengras past daarentegen weer goed bij kip, garnalen en zwaardvis. Zo wordt het vlees of de vis niet alleen op zijn plaats gehouden, maar ook nog eens van een heerlijke smaak voorzien!


Handige hulpjes!

Ook hebben we speciaal voor jou een overzicht gemaakt met handige accessoires voor het barbecueën.

Webers grote barbecueboek

In dit boek lees je alles waar je barbecuehart naar op zoek is. Van voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten tot desserts, elke stap tot een heerlijk gerecht wordt duidelijk beschreven.

Bestel nu
 
Boretti 3-delige BBQ set

Een handige tang en spatel om tijdens je barbecue stukken vlees en vis om te draaien mag nooit ontbreken. Maar ook een borstel waarmee je je barbecue na het grillen weer grondig schoonmaakt, vind je in deze BBQ set.

Bestel nu
 
Weber genesis gourmet BBQ system grillrooster

Met dit Weber Grillrooster voor het Gourmet BBQ systeem geef je je buitenkeuken nog meer kookmogelijkheden. Als je de inzetstukken verwijdert en vervangt door andere accessoires kun je wokken, stomen, searen, of bijvoorbeeld een heerlijke pizza bakken.

Bestel nu
 
 
 
Weber iGrill 2 digitale thermometer

Met deze handige digitale thermometer kun je via een app op afstand de temperatuur van je stuk vlees meten. Ook een erg leuke barbecue gadget om als cadeau te geven!

Bestel nu
 
 
 
Weber barbecuepincet

Deze roestvrijstalen Weber barbecuepincet is ideaal voor het omdraaien van kleine delicate gerechten waarvoor meer precisie nodig is, zoals groentes en garnaaltjes.

Bestel nu