Naar boven

Forged koksmessen

Vind hier de selectie koksmessen van het welbekende merk Forged. De koksmessen zijn een goed voorbeeld van de kwaliteit waar Forged voor staat. Elk koksmes wordt op traditionele wijze geproduceerd in een kleine fabriek met echte messenmakers.

De forged koksmessen zijn met de hand gesmeden uit hoogwaardig staal. De koksmessen hebben een hardheid van maar liefst 58 Rockwell en wegen nog geen 250 gram. Hierdoor ligt het mes perfect in uw hand en kunt u er gemakkelijk meer om gaan. 

Om er zeker van te zijn dat u het koksmes veilig kunt opbergen raden wij u aan om een beschermhoes bij uw mes te nemen. Dit zorgt er ook voor dat het met niet beschadigd raakt.

De Forged koksmessen worden geleverd in een mooie houten doos en zijn ideaal om cadeau te geven.

Het Forged assortiment

Forged heeft een veel ruimer assortiment aan messen. Denk aan slagersmessen en broodmessen. Er zijn veel kleurcombinaties mogelijk en er is voor ieder wat wils. De gehele collectie staat online en die kunt u hier bekijken.

Kunt u toch niet vinden waar u naar op zoek bent binnen het Forged assortiment ? Kijk dan eens naar de vele andere messen uit ons warenhuis. Denk aan complete messensets, broodmessen, fileermessen, vleesmessen en nog veel meer.

Forged koksmessen onderhoud & gebruik

De Forged koksmessen zijn niet vaatwasserbestendig. Als u het mes wilt reinigen is het dus het beste om dit met warm water en een beetje afwasmiddel te doen. vervolgens goed droogmaken en dan kunt u het mes opbergen.

Als u het mes voor langere tijd niet gaat gebruiken dan is het ook slim om het mes in te vetten met bijv. ballistol of arachideolie. Het houten heft kunt u behandelen met houtolie. Gebruik nooit olijfolie omdat dit plakkerig wordt en kan gaan stinken. 

Gebruik de messen niet voor botten of bevroren voedsel. De messen zijn hier niet voor bedoeld en zullen sneller bot worden dan normaal. Gebruik tijdens het snijden een plastic of houten snijplank om het snijvlak niet te beschadigen en uw mes langer scherp te houden.