Naar boven

Baktip van Nel: kerstkoekjes


Baktip van Nel: kerstachtige zandkoekjes

Onze Nel van Cooking@Home is gek op bakken! Zij deelt dan ook graag haar favoriete recept voor overheerlijke kerstkoekjes mét een mooie versiering. Super makkelijk om te maken en het is ook nog eens een leuke bezigheid! 

 
Ingredienten voor ongeveer 20 koekjes Ingrediënten voor het glazuur Keukenspullen
- 1 middelgroot ei - 450 gram poedersuiker - keukenmachine
- 150 g ongezouten roomboter (koud) - 2 eiwitten - deegroller
- 100 g witte basterdsuiker - Kleurstof - kerst uitsteekvormpjes
- 200 g tarwebloem   - bakpapier


1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.

2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit.

3. Gebruik de kerst-uitsteekvormpjes om de koekjes mee te vormen uit het deeg. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat goed afkoelen

4. Voor het glazuur: klop de eiwitten luchtig in een kom. Voeg ondertussen voorzichtig de suiker toe in kleine delen. Klop het mengsel goed totdat alle suiker is opgenomen, de eiwitten helemaal stijf zijn en je de kom ondersteboven kan hangen zonder dat het eruit valt. VInd je het glazuur te dik? Voeg dan een klein beetje water toe.
Voeg eventueel kleurstoffen toe. Versier de reeds afgekoelde koekjes en laat goed drogen.
 

Ook leuk: hang de koekjes aan een haakje of lint in de kerstboom voor een extra speels effect!

Hieronder hebben we alle benodigdheden al voor je geselecteerd: