Naar boven

Aziatisch koken op z’n puurst

In ieder huishouden staat er tenminste een keer in de week een Aziatisch wokgerecht op tafel. Logisch eigenlijk, want je kunt eindeloos variëren, ze zijn makkelijk te bereiden en je kunt in relatief korte tijd een hele lekkere maaltijd klaarmaken. Wil je je Aziatische kookkunsten een niveau omhoog krikken? Een goede wok is dan natuurlijk essentieel om het maximale uit deze veelzijdige keuken te halen. De handzame wokpan van Habonne heeft een roestvrijstalen steel en tegengreep, zodat hij mooi op z’n plek blijft. 

Thaise Pad Thai met kip


(foto: Dinner, then dessert)

Laat je deze keer niet verleiden tot het bereiden van een nasi goreng of bami met saté. Probeer eens je Aziatische kookkunsten een stapje hoger te brengen! Weleens van Pad Thai gehoord? Wie in Thailand is geweest, heeft er ongetwijfeld meerdere keren van mogen genieten. Op www.greenwoodtravel.nl vonden we een mooie variant van dit zeer smaakvolle typisch Thaise gerecht. En laat je niet afschrikken door de boodschappenlijst. Binnen een mum van tijd staat dit gerecht klaar op tafel! 

Aan de slag!

Stap 1
Laat de rijstnoedels ongeveer 15 minuten weken in water.

Stap 2
Meng de vissaus, tamarinde pasta en bruine basterdsuiker. Vervolgens deze even goed kloppen met een garde!

Stap 3
Wok de kip en tofu op een middelhoog vuur gaar.

Stap 4
Voeg de knoflook en garnalenpasta toe en roer even goed door elkaar (2 minuten). Je kunt nu het vissausmengsel en de uitgelekte noedels toevoegen. Roer nogmaals alles door elkaar en bak de noedels gaar (in ongeveer 3 minuten).

Stap 5
Duw de noedels naar een kant van de wok en breek de eieren open aan de andere kant. Roerbak tot de eieren stevig zijn en schep ze daarna door de noedels.

Stap 6
Serveer het gerecht meteen, gegarneerd met geroosterde pinda’s, taugé en partjes limoen.  

Je boodschappenlijstje voor 4 personen:
  • 285 g rijstnoedels
  • 120 ml vissaus
  • 80 ml sojasaus
  • 5 eetlepels tamarinde pasta
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 350 g kip, gesneden in dunne plakjes
  • 180 g gesneden tofu
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels fijngehakte lente-ui
  • 100 g geroosterde pinda’s
  • 150 g taugé
  • 1 limoen, in partjes gesneden


Bekijk de bijpassende producten hieronder.