Naar boven

5 tips voor strak schilderwerk

 
Advies van Geels: 5 tips voor strak schilderwerk
 
Hoge temperaturen, droogte en sproeiers die het groen in je tuin van vocht voorzien. Dat kan maar één ding betekenen: zomertijd! Wat ga jij deze zomer doen? Heerlijk genieten van het weer met een handdoekje op je gazon? Of ga je voor actief en fris je je huis en tuin lekker op met een likje verf? Wij zouden voor dat laatste gaan, want wij hebben supermooie verfmerken voor je in de winkel!
 
Maar eerst… De Geels Verftips
Schilderen is een van de meest eenvoudige manieren om je huis een nieuwe look te geven. Het werk zelf is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je zo’n schilderklus aanpakt. Om je verfproject zo leuk en makkelijk mogelijk te maken, hebben wij onze verfspecialist om vijf handige verftips gevraagd.
 
Tip 1: maak de muren stofvrij
Als je een strakke afwerking als resultaat wilt, dan is het belangrijk dat je de muren voor het verven goed afneemt zodat ze stofvrij zijn. Ook is het een goed idee om onregelmatige plekken onder handen te nemen. Dat doe je door de plekken te schuren, zodat de muur weer mooi egaal is.
 
Tip 2: behandel de ondergrond voor
Als je een sterk absorberende muur hebt, dan bespaar je minstens één verflaag als je de muur eerst voorbehandelt met een primer zoals diepgrond. Belangrijk is dat je de muur hierna goed laat drogen.
 
Tip 3: roer de verf goed door
Het klinkt als een open deur, maar het is wel een stap die vaak overgeslagen wordt. Donkere pigmenten zakken vaak naar de bodem van het verfblik. Roer daarom voordat je begint met schilderen de verf goed door om de juiste kleur te krijgen.
 
Tip 4: Afplakken en –dekken
Om je huis en tuin zoveel mogelijk te beschermen tegen verfspatten, dek je je meubels, kozijnen en deurklinken af met folie en tape. Geloof ons, je krijgt er spijt van als je denkt dat je een nette schilder bent en afplakken dus niet nodig is…
 
Tip 5: voorkom strepen of verfspatten
Schilder altijd eerst het plafond voordat je aan de muren begint. Zo voorkom je dat er verfspatten op de geschilderde muur komen. Streepvorming kun je voorkomen door over een nat stukje muur te schilderen. En misschien wel de belangrijkste van allemaal: gebruik nooit teveel verf op je kwast of roller.
 
Ga aan de slag en shop topmerken bij verfspecialist Geels!
Wil je gelijk aan de slag, maar heb je nog geen verf? Kom dan langs bij ons in de winkel. We hebben een breed assortiment aan kwalitatieve schilderartikelen van allerlei topmerken als:
-      Histor
-      Gold Circle
-      Sikkens
-      Rambo
-      Flexa
-      Wijzonol
-      Hermadix
-      Hammerite
 
Wist je al dat je bij ons altijd 25% korting krijgt op alle verfproducten van Sikkens en Wijzonol? Ook beschikken we over mengmachines, waarmee we elke gewenste kleur voor je kunnen mengen. Verf nodig? Geels heeft ‘t!