Naar boven

Welke Weber BBQ kies jij?

Door Geels Woonwarenhuis - 05 februari 2019 - Barbecue

Je kent ‘m wel: de beroemde Weber barbecue. Gemiddeld van formaat, goed betaalbaar en fijn in gebruik. Toch zijn er nog best veel verschillen tussen de Weber barbecues. Waar moet je nu op letten als je er één wilt kopen? Koop je bijvoorbeeld een gasbarbecue of toch liever een houtskoolvariant? In dit artikel vertellen wij je alles over Weber barbecues.


Wat is Weber?

Weber is van origine een Amerikaanse barbecue-ontwerper en inmiddels kent de hele wereld het merk. De ronde kogelbarbecue is het herkenbare design van deze ongeslagen barbecuetopper. Het design is niet alleen leuk om te zien, maar vooral ook praktisch bedacht. Zo circuleert de hitte beter en wordt je vlees lekkerder gegaard.

Eenvoud is een van de keywords van Weber. Een eenvoudig doch mooi design bijvoorbeeld. Maar ook het eenvoudig kunnen gebruiken van je barbecue is van groot belang. Daarom zijn er allerhandige praktische accessoires waarmee je je barbecueset kunt uitbreiden. Maar ook de apparaten zelf zijn van alle gemakken voorzien. Zo zijn de elektrische barbecues voorzien van een knop om de temperatuur te regelen en kun je de roosters automatisch schoonmaken door de branders 10 tot 15 minuutjes te laten branden. Handig toch? Weber gas BBQ

Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel warm is. Je kunt de temperatuur meestal zelf instellen, in tegenstelling tot bij houtskoolbarbecues. Met de handige Quick-Start knop ben je in no time aan het barbecueën.

Een Weber gasbarbecue is er in verschillende groottes. Van de Go-Anywhere, een handige tafelbarbecue voor op het balkon, op het strand of de camping, tot de Weber Genesis, een complete buitenkeuken met een enorm kookoppervlak en werkblad, en van alles er tussenin.

Bekijk de Weber gas BBQ's
 

Weber houtskoolbarbecue

De bekendste is de “Smokey Joe”, verkrijgbaar in het rood, grijs, blauw en zwart. Een pittige kogel-houtskoolbarbecue. De Smokey Joe is draagbaar, ideaal om ergens mee naartoe te nemen.
Houtskoolbarbecues hebben wat langer de tijd nodig om op te warmen, maar geven wel die echte autenthieke grillsmaak die van houtskool komt.

Hoeft hij niet draagbaar te zijn? Dan kun je ook denken aan de Weber Performer of de Compact Kettle. Beide zijn 57cm in doorsnee (de gemiddelde grootte van Weber) en je kunt er met tot wel 12 personen op barbecueën.

Bekijk de Weber BBQ's op houtskool
 

Jouw keuze voor een Weber BBQ aanbieding

Jouw keuze hangt vooral af van je wensen. Ten eerste: wil je een handzaam formaat of wil je een grotere, luxere barbecue die op een vaste plek blijft staan?
En ten tweede: ga je voor de authenthieke houtskoolbarbecue of voor meer gemak van de gasbarbecue? 
Beantwoord voor jezelf deze twee vragen en je bent al een heel stuk verder in je keuzeproces!

Ben je er klaar voor om een Weber BBQ te kopen? Bekijk dan de scherpe Geels Weber BBQ aanbiedingen. Uitstekende kwaliteit voor een super scherpe prijs. Bovendien bezorgen we je Weber gratis bij je thuis.

Weber BBQ aanbieding