Naar boven

Welke BBQ past bij mij?

Door Geels Woonwarenhuis - 06 april 2018 -

Kijk jij ook uit naar een mooi en lang barbecueseizoen? Gezellig met familie of vrienden barbecueën begint met het kiezen van de juiste BBQ. Maar welke barbecue past bij jou? Best een lastige vraag! Er zijn aantal belangrijke punten waar je op moet letten. We zetten voor jou de voor-en nadelen per type barbecue op een rij.

 
Houtskoolbarbecue

De meeste mensen gaan voor een houtskoolbarbecue. Het is de meest traditionele vorm van barbecueën. Je gebruikt hiervoor houtskool of briketten. Met een houtskool bbq bereik je zeer hoge temperaturen. Je vlees en groenten krijgen ook die bekende, verrukkelijke, rokerige smaak door het vuur dat direct onder de ingrediënten brandt. Ook slowcooken met behulp van indirecte warmte is bij veel modellen mogelijk.

Houtskool BBQ voor- en nadelen
+ Zeer authentieke rooksmaak
+ Je bereikt zeer hoge temperaturen
+ Directe warmte, bereiding vindt plaats direct boven de warmtebron
+ Indirecte warmte bij veel modellen mogelijk, bereiding vindt plaats naast de warmtebron
+ Genoeg keuze, budget of luxe
 
- Minder snel op temperatuur als ander soorten barbecues
- Minder schoon in gebruik door de houtskool

Bekijk alle houtskoolbarbecues
 

Buitenkeuken

Een buitenkeuken is voor de gevorderde grillmasters onder ons. Perfect voor iedereen die graag buiten kookt of een verlengstuk van zijn of haar keuken zoekt. Dit type barbecue beschikt over een werkblad voor extra werkruimte. Deze grote kooktoestellen werken op gas en bieden een ruim grilloppervlak. Ideaal als je vaak voor grote groepen kookt. De meeste buitenkeukens hebben 2, 3 of 4 branders en is daarnaast voorzien van een zijbrander. Hierop bereid je sauzen of bijgerechten. Voor je gasfles en overige accessoires hebben buitenkeukens ook vaak een opbergkast. Handig!

Buitenkeuken voor- en nadelen
+ Extra werkruimte door de werkbladen / zijtafels
+ Een compleet geheel, van allerlei handige onderdelen voorzien zoals een opbergkast
+ Verkrijgbaar met verschillende typen warmtebronnen
+ Luxe en moderne uitstraling

- Niet erg geschikt voor een kleine tuin door het grote formaat
- Valt in vaak het hogere prijssegment doordat een buitenkeuken een compleet geheel heeft

Bekijk alle buitenkeukens
 
Gasbarbecue

De gasbarbecue heeft al vele harten gestolen van barbecueliefhebbers. Dit type barbecue is moderner en makkelijker in gebruik dan een houtskoolbarbecue. Het enige wat je hoeft te doen is de gasfles aan te sluiten en je barbecue is binnen enkele minuten klaar om te gebruiken. We hebben zowel kleine als grote gasbarbecues in ons assortiment.

Gas BBQ voor- en nadelen
+ Zeer snel op temperatuur
+ Veel verschillende bereidingstechnieken mogelijk 
+ Makkelijk schoon te maken
+ Nooit meer problemen met aansteken van de barbecue
+ Zeer goede regelbare temperatuurinstellingen

- Een gasfles neemt veel ruimte in
- Niet meer authentiek grillen op vuur

Bekijk alle gasbarbecues
 
 
 
Outdoorchef Elektrische barbecue P-420 E Minichef
Elektrische barbecue

Wil je nóg sneller aan de barbecue? Ga dan voor een elektrische barbecue. Met een elektrische bbq heb je geen gedoe met houtskool of gasflessen. Hup, stekker in het stopcontact en je kan direct barbecueën!

Elektrische BBQ voor- en nadelen
+ Geen gedoe met houtskool of gasflessen
+ Geen tot weinig rookvorming tijdens het barbecueën
+ Telkens nieuwe gasflessen kopen is niet meer nodig
+ Ideaal voor op het balkon of om mee te nemen op vakantie.

- Grillen is alleen mogelijk op plekken waar een stopcontact in de buurt is         
- Niet alle gerechten zijn te bereiden op de elektrische barbecue

Bekijk alle elektrische barbecues
 

Keramische barbecue (kamado barbecue)

Een kamado barbecue, oftewel een keramische barbecue is toch wel ons favoriete barbecue. Wil je je culinaire barbecue kookkunsten naar een hoger level tillen? Dan is de Big Green Egg kamado barbecue echt iets voor jou. Een kamado is een eivormige houtskool bbq met een dikke, keramische kuip en deksel. Een echte eyecatcher in je tuin. Dit type barbecue is gebaseerd op een duizenden jaren oude Kamado-kooktechniek uit Japan.

De dikke behuizing zorgt voor veel warmte en vocht in de barbecue. Ook is de temperatuur goed regelbaar. Hadden we al gezegd dat een kamado barbecue ook nog eens erg zuinig is met houtskool? Met een Big Green Egg en de bijbehorende accessoires verbluf je je gasten met overheerlijke gerechten!

Kamado BBQ voor- en nadelen
+ Zeer authentieke rooksmaak
+ Veel verschillende bereidingstechnieken zijn mogelijk
+ Zowel lage als hoge temperaturen bereikbaar, van 70°C tot wel 375 °C
+ Temperaturen zeer goed regelbaar door gesloten systeem
+ Dankzij afsluiting en materiaal zeer goed in het vasthouden van warmte en vocht waardoor de gerechten een optimale smaak krijgen.

- Valt in het hogere prijssegment
- Vergt meer oefening

Bekijk alles van Big Green Egg