Naar boven

Super simpel runderstoofpot recept

Door Geels Woonwarenhuis - 23 januari 2019 - Koken

Met deze eenvoudige rundstoof recept kan bijna niets misgaan! Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig, 10 minuten voorbereidingstijd en laat de oven de rest van het pruttelende werk doen.

Ingrediënten (voor 6 personen):
- 900 g runderschenkel, zonder bot (vraag het bot er wel apart bij)
- 500 g worteltjes
- 2 uien
- 120 ml worcestersaus
- 2 volle tl grove mosterd

Braad/stoofpan nodig?

1. Verwarm de oven voor tot 160 °C (gasovenstand 3). Zet een grote braadpan en een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de runderschenkel in blokjes van 5 cm. Voeg een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe. Bak ze samen met het bot 8 minuten in de droge koekenpan.
 
2. Snijd de worteltjes in stukjes van 5 cm en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Pel de uien, snijd ze in kwarten en strooi ze al roerend bij de worteltjes in de braadpan.

3. Voeg de blokjes vlees toe wanneer ze mooi bruin zijn in de braadpan. Roer de worcestersaus en mosterd door het vlees en giet er 800 ml kokend water bij.
 
3. Leg een deksel op de pan en zet hem 4 uur in de oven, of tot het vlees supermals is. Maak de stoof zo nodig aan met een scheutje water, proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. 

Lekker smullen!

Bron: kookboek '5 ingrediënten' van Jamie Oliver.