Naar boven

Maak van je huis je thuis!

Door Geels Woonwarenhuis - 12 oktober 2020 - Wonen

7 tips van Ivo waar je direct mee aan de slag wilt!

Het wordt eerder donker, buien en opklaringen wisselen elkaar in hoog tempo af en het kwik lijkt nu echt naar het vriespunt te dalen. Tijdens dit soort dagen blijven we vaker in ons eigen warme huis. Een echt thuisgevoel is dan wel zo prettig natuurlijk. Tips nodig? Ik heb er 7 voor je!

Let op: vanwege de recent aangekondigde coronamaatregelen verzoeken we je om met mondkapje naar onze winkel te komen. Lees hier onze laatste Corona maatregelen.

Tip 1: een fijn thuis begint bij je vloer
Vergis je niet: een nieuwe vloer doet heel veel met de sfeer in je huis. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kiezen is niet altijd even makkelijk. Mijn tip: leg alle type vloeren even naast elkaar. Wat vind je belangrijk? Wat spreekt je het meest aan? Zodra je het type vloer duidelijk hebt, kun je nadenken over structuur en kleur. Probeer vooral out-of-the-box te denken: speel met ronde en rechthoekige karpetten om een huiselijker effect te creëren.

Profiteer tijdelijk van 60% korting op diverse karpetten in onze winkel 

 

Tip 2: geef die salontafel of kast eens een kleurtje!
Over out-of-the-box gesproken: waarom zou je die saaie salontafel of servieskast niet een keer schilderen? Een klein likje verf kan al een groot verschil maken! Vintage, industrieel, klassiek: op onze KlusWijs-verfafdeling vind je diverse soorten verf om ze een update te geven. Zoals je weet zijn we dé verfspecialist in de regio, dus laat je vooral adviseren door verfspecialiste Noor voor het beste resultaat. Neem eventueel een foto mee van het meubelstuk dat je wilt schilderen voor extra tips.

Altijd 25% korting op Sikkens en Wijzonol verf bij KlusWijs Geels!
 

Tip 3: denk in stijlen
Een van de grootste struikelblokken waar veel mensen zoals jij tegenaan lopen? Zonder twijfel zijn dat banken, stoelen en tafels. Logisch eigenlijk, want thuis ogen juist die artikelen vaak net even iets anders dan in de winkel. Wat vaak helpt is door wat meer te gaan denken in stijlen. Op die manier maak je het voor jezelf zoveel makkelijker. Weten wat je stijl is, zorgt ervoor dat je (samen) beter ‘nee’ kunt zeggen tegen een tafel, bank of stoelenset. Dus: wat is jouw stijl? Welke materialen horen daarbij? Welke kleurencombinaties passen daar niet of juist wel bij?

Oriënteer je vast op accessoires en meubels.Tip 4: zie licht niet teveel als een functie

Als ik klanten help bij het vinden van de juiste verlichting, dan hoor ik ze vaak over de functie ervan. Mijn tip: laat dat wat meer los. Natuurlijk is functie belangrijk, maar licht heeft ook een essentiële rol in het leggen van accenten. De wandlamp die je huiskamer groter maakt, net even dat subtiele accent op je net geschilderde salontafel. Het zijn details die ertoe doen - zeker bij verlichting - en van je huis nog meer een thuis maken. 

  


Tip 5: zie de badkamer als verlengde van je huiskamer
Meer thuis toevoegen aan je badkamer? Daar heb ik een heel simpele tip voor: zie de badkamer niet meer als een badkamer, maar als een verlengde van je woonkamer. Mijn voorstel aan jou: voeg wat van de stijl in je huiskamer toe aan je badkamer. Je zult zien dat zelfs een badkamer een fijn thuisgevoel kan geven. Baden in luxe dus!

Is je badkamer toe aan vervanging of een update?

 Tip 6: maatwerk zorgt voor… minder werk!

Sneller opruimen, meer ruimte en veel minder ergernis: dat is wat maatwerk voor je kan doen. Creëer je eigen maatwerkkast voor een fijnere (werk)omgeving in je huis. Door extra ruimte, slimme oplossingen, laden met compartimenten en extra inlegplanken zorg je voor een rustig en geordend huis. Ons KlusWijs-team staat voor je klaar om een slimme oplossing te bedenken.

 

Tip 7: laat zien wat je hebt in de keuken!
Over slim opruimen gesproken. Niets is zo fijn als een opgeruimde keuken. Maar: stop niet alles teveel weg in kastjes en lades. Mijn tip? Voeg wat meer ‘thuis’ toe aan je keuken door te kiezen voor keukenapparatuur dat wat meer in het oog springt. Een rosegouden broodrooster van SMEG bijvoorbeeld, waarom niet? En waarom je brood niet gewoon stijlvol opbergen in een dennengroene broodtrommel van Brabantia? Geloof mij: een beetje meer kleur in de keuken zorgt voor nog meer thuis!