Naar boven

De favorieten uit de keuken van onze Cooking@Home experts Anja en Daniëlle

Door Geels Woonwarenhuis - 01 november 2019 - Koken

Kijkje in de keuken bij Anja en Daniëlle

Met het naderen van de vrieskou is het weer tijd voor stoofpotjes, zuurkoolschotels en stamppot. Anja en Daniëlle van Cooking@Home bespreken met jou hun favoriete producten én delen hun nr. 1 winterkost.

De favorieten van Anja

 

“Bij de winter denk je misschien niet meteen aan een wokgerecht, maar het grote voordeel van een wok vind ik het gemak dat je ermee hebt. Zeker als je bijvoorbeeld na een drukke dag niet lang in de keuken wilt staan. Met een wok heb je binnen een kwartier een Thaise kipcurry klaarstaan! Voor dit soort recepten maak ik altijd gebruik van mijn Le Creuset Les Forgees wokpan. En wat ben ik blij met deze wok! Veel wokken hebben een erg lage rand, waardoor je eerder knoeit. Vast een herkenbaar probleem denk ik? De wokpan van Le Creuset is extra hoog, waardoor knoeien onmogelijk is. Echt een aanrader dus!”

 


“Mijn absolute favoriet is de keramische ovenschaal van Staub. Met een ovenschaal maak je echt oneindig veel recepten. De handgrepen van een Staub-ovenschaal liggen erg fijn in je hand en dat zorgt weer voor meer houvast. De gladde bodem voorkomt daarnaast dat je krassen veroorzaakt op het aanrecht of op de eettafel. En weet je wat ook zo fijn is? Je kunt deze gratineerschalen heel eenvoudig op elkaar stapelen. Dat scheelt je extra laderuimte bij het opbergen. Ik vind het in ieder geval ideaal! De schalen zijn beschikbaar in mooie, stijlvolle kleuren. Je kunt de tafel er dus ook nog eens sfeervol mee aankleden!” 


“Ik heb trouwens nog wel een tip voor de nootmuskaatliefhebber… De nootmuskaatmolen van Microplane! Echt superhandig voor het raspen van verse nootmuskaat (probeer het eens!). Het mooie van dit product is dat je ermee kunt raspen zonder dat het nootje alle kanten opvliegt. Een van mijn favoriete recepten is de Franse ovenschotel (met nootmuskaat uiteraard). Echt supermakkelijk en snel te bereiden en waanzinnig smaakvol!”.

Bekijk hier het favoriete recept van Anja
 
 

De favorieten van Daniëlle

 

“Net als mijn collega Anja ben ik ook een groot fan van de gratineerschalen van Staub. Ik maak er zelf vaak de lekkerste vislasagnes mee! Waar ik inmiddels ook een erg groot liefhebber van ben, zijn de nieuwe braadpannen van Staub. De kleur ‘La Mer’ is een nieuwe kleur in de Cocotte-lijn van Staub. Een echte winterse, gezellige kleur die echt prachtig bij ons op de eettafel staat te pronken als eyecatcher. Ik gebruik de pan vaak voor het aanbraden, bakken en stoven van vlees. Door het gietijzer verspreidt de warmte heel geleidelijk en wordt de warmte langer vastgehouden. Het deksel is voorzien van een ingenieus druppelsysteem waardoor het vlees continu wordt besprenkeld met haar eigen vocht voor een nog sappiger resultaat!”

 


Gietijzeren pannen worden superheet, dus het is wel oppassen geblazen. Mijn tip is om eigenlijk altijd een paar goede ovenwanten te gebruiken. Deze neopreen ovenwanten  zijn hittebestendig tot maar liefst 260 graden. Oja: deze ovenwanten zijn ook nog eens waterbestendig. Ideaal bij het afgieten van vocht, je handen worden niet nat! Ik heb er zelf in ieder geval erg veel plezier van, vooral bij het bereiden van de ouderwetse jachtschotel waar ik een groot liefhebber van ben.

Bekijk hier het favoriete recept van Daniëlle