Naar boven

5 tips om meer uit je Crock-Pot te halen

Door Geels Woonwarenhuis - 11 september 2017 - Koken


Crock-Pot slow cookers zijn niet alleen handig, maar het eten wat in een slow cooker is bereid smaakt ook nog eens heerlijk. In ons assortiment vind je een uitgebreide selectie Crock-Pot slow cookers en met deze 5 tips haal je vanaf het begin nog meer uit je nieuwe Crock-Pot.

Bekijk het Crock-Pot assortiment


1 Snijd een teveel aan vet van het vlees

Bij het koken in een Crock-Pot hoef je al geen vet toe te voegen en ook vet wat al aan je vlees zit verdwijnt niet zoals dit bij bakken gaat. Snij dus een teveel aan vet van je vlees om te voorkomen dat er vet bovenop je gerecht komt drijven. Ook nog eens goed voor de gezondheid.

2 Voeg niet teveel water toe

Het is mogelijk om je favoriete gerechten te bereiden in een slow cooker. Hierbij is het wel belangrijk dat je niet teveel vocht toevoegt. Doordat het deksel altijd gesloten is tijdens het koken verdampt er geen vocht. Voeg bij een gewoon recept daarom zo’n 1/3 minder vocht toe wanneer je het in een slow cooker bereidt.

3 Geef je Crock-Pot de tijd

Laat je slow cooker met rust tijdens het koken. Dit klinkt misschien wat stom, maar door de lage temperatuur is aanbranden niet mogelijk en wanneer je het deksel optilt verlies je kostbare warmte. Laat de Crock-Pot dus vooral zijn werk doen.

4 De saus indikken

Bij tip 3 schreven wij al dat je niet teveel vocht toe moet voegen aan je slow cooker. Doordat het vocht niet verdampt dikt een saus ook nauwelijks in. Je kan dit helpen door vlees te bedekken met een klein laagje bloem of door aan het eind van het garen nog wat bindmiddel toe te voegen.

5 Wanneer voeg je rijst of pasta toe?

Bij de meeste slow cooker recepten voeg je alle ingrediënten vooraf toe in de pan. Heb je een gerecht met pasta, rijst of verse kruiden. Dan voeg je deze altijd aan het einde toe, zo voorkom je dat het te gaar wordt of in het geval van kruiden dat de smaak verloren gaat.

Bekijk het Crock-Pot assortiment

Photo by Caroline Attwood on Unsplash