Naar boven

3 tips om eenvoudig over te stappen op led

Door Geels Woonwarenhuis - 14 november 2019 - Wonen


We moeten allemaal overstappen op led. Beter voor het milieu én de portemonnee! En waarschijnlijk vertellen we je daarmee niet veel nieuws… Maar waar moet je op letten? KlusWijs-expert Erik Mekking helpt jou de overstap naar led wat makkelijker te maken en waarom de led-lampen van Philips Hue ook om een andere reden een slimme investering zijn! 


#1 Begin bij de grootste verbruiker
Volledig overstappen vraagt om een flinke investering. Uitsmeren over een langere periode is dan soms een betere optie. Begin dan eerst met de ruimtes waar je het meeste verbruikt. Klinkt logisch, maar ik zie nog vaak genoeg dat klanten pas investeren in led als er een lamp stuk is. En dat is natuurlijk ook goed, maar het is verstandiger om meteen de ruimtes aan te pakken waar je ook het meeste verbruikt. Dan merk je het namelijk ook snel in de portemonnee!

#2 Voorbereiding
Voordat je naar onze winkel komt: neem je oude lamp (juist als hij het nog doet) mee. Op die manier kun je sneller bepalen wat de juiste fitting van de nieuwe lamp moet zijn. En vergis je niet: led heeft ten opzichte van de gloeilamp een andere lichtintensiteit en is bovendien ook anders van kleur. Bij ons in de winkel laten we je de verschillen zien. Zo is de kans groter dat je de juiste keuze maakt!

#3 Het is niet alleen de lamp
Heb je op dit moment dimbare halogeenspotjes in huis? Dan is het nog niet opgelost met het vervangen van de lampen. Ook de dimmer zelf moet vervangen worden. Doe je dit niet, dan merk je dat meteen aan de kwaliteit van het licht. Ook als je buitenlampen wilt vervangen voor led, dan doe je er verstandig aan om een lamp mét bewegingsmelder te overwegen. Daarmee bespaar je nog meer! 

Verklein de kans op inbraken met Philips Hue!
Weleens van Philips Hue gehoord? Waarschijnlijk ken je deze led-lampen vooral van de verschillende kleuren die je kunt instellen via een app op je telefoon. Handig, maar ook veilig! Als je bijvoorbeeld een avond weggaat of meerdere weken op vakantie bent, dan is het wel zo fijn dat je op afstand ervoor kunt zorgen dat inbrekers niet in de verleiding komen... Je hoeft alleen maar de tijd in te stellen en een wifi-verbinding te hebben!