Naar boven

Kamado barbecue

De Kamado BBQ is een houtskool barbecue die bekend staat om haar ei-vormige design. Het design is niet allemaal mooi, maar vooral praktisch. Door dit ontwerp kun je op een kamado barbecue namelijk grillen, maar ook bakken, stomen en (slow)cooken. Dat geeft je gerecht nét die extra touch. De naam Kamado komt voort uit een zeer oude, traditionele manier van koken in Japan. Door de dikke wand van de barbecue blijft het vocht en de hitte goed binnenin. Door de thermometer kun je de temperatuur bovendien goed regelen. Een kamado BBQ is dus barbecueën op houtskool, maar in een hele nieuwe dimensie. Big Green Egg is koploper in kamado barbecues.

Kamado bbq online kopen


Vrijwel alle barbecue-guru's zijn verliefd op de kamado. Door de hoogwaardige kwaliteit en de speciale ei-vorm van de kamado, blijft de temperatuur erg stabiel. De kamado bbq wordt erg veel gebruikt voor het low&slow bereiden van veel gerechten. Denk aan een heerlijke t-bone steak die je langzaam gaat garen op de barbecue, of spare-ribs die je 3 uur lang rookt. Met speciale technieken om de houtskool in de kamado te leggen, kun je er ook voor zorgen dat er heel gefaseerd warmte blijft verspreiden in de kamado. De meest bekende technieken hiervoor zijn de snake-methode of de indirecte-methode. Wij bieden kamado's aan van topmerken, zoals Big Green Egg en The Basterd. Ook geven wij diverse keren in het jaar barbecue workshops en demo's. Wil je hier eens aan meedoen? Blijf dan op de hoogte via onze social media kanalen of de nieuwsbrief! 

Advies over de juiste kamado of barbecue?

Wij kunnen ons met recht barbecue specialist noemen. In onze showroom in Bennekom hebben wij diverse barbecues en buitenkeukens uitgestald. Naast onze kamado's, kun je hier ook elektrische barbecues, gasbarbecues en houtskoolbarbecues vinden. Wil jij weten welke barbecue het best bij jou past? Lees dan onze blog hierover! Daarnaast kun je ook natuurlijk contact opnemen met onze specialisten. Wij helpen je graag verder in de zoektocht naar de perfecte barbecue!