Naar boven

Big Green Egg XLarge Standaard

Art.nr
7434202573575
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis
Deel dit artikel

Omschrijving

De Big Green EGG XLarge is ideaal voor de extra fanatieke grillers onder ons. De Extra Large is voorzien van een handig veersysteem waardoor het keramische deksel moeiteloos met een hand te openen en weer te sluiten is.
Door het unieke warmtecirculatiesysteem van de Big Green Egg wordt voedsel sneller bereid en blijven smaak- en voedingsstoffen uitstekend behouden. Houtskool gaat tevens veel langer mee door het isolerend vermogen van het keramiek. De buitenkant is voorzien van een nagenoeg onverwoestbare glazuurlaag.
De Big Green Egg staat vooral bekend om zijn gebruiksgemak; slechts tien minuten na het aansteken kun je al beginnen met barbecueën. De temperatuur is zeer nauwkeurig regelbaar tot 400 ºC, en reinigen is zeer eenvoudig; de binnenzijde is uitgerust met een zelfreinigend systeem.

De Big Green Egg XLarge heeft een kookoppervlak met een doorsnee van 61 cm. De mogelijkheden zijn echt eindeloos; u kunt er alles op grillen, bakken, braden, stoven, garen, koken, slowcooken en hem zelfs gebruiken als oven voor ongeveer 10 personen tegelijk. Omdat de Big Green Egg volledig is afgesloten kun je zelfs bij vriezend weer of regen probleemloos buiten barbecueën. 
Door de keramische ketel en het hoge deksel is de luchtcirculatie optimaal en worden ook grote stukken vlees zoals een hele kip of rollade, goed gegaard. Natuurlijk zijn ook kleine porties mogelijk. Leg er een biefstukje, lamskoteletje, kippenboutjes of vis op en genieten maar!

De Big Green Egg XLarge is leverbaar in diverse varianten. Bekijk alle varianten hier.

Het Table Nest is een onderstel wat ervoor zorgt dat de warme lucht vrij onder de barbecue kan circuleren om de tafel, kookeiland of buitenkeuken te beschermen tegen de vrijkomende hitte. Zet het nest altijd op een solide en niet brandbare ondergrond. Door het Table Nest komt de Big Green Egg ongeveer 5 cm hoger te staan.

Join the Big Green Egg family!
Bent u eenmaal trotse bezitter of fan van de Big Green Egg geworden? Dan kunt u bij ons ook twee keer per jaar exclusieve Big Green Egg workshops volgen in Bennekom.