Naar boven

Global G2 koksmes - 20 cm

Art.nr
0005
Merk:
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis.

Specificaties

Serie G-serie
Type  koksmes
Totale lengte 32.5 cm
Lemmetlengte 20 cm
Lemmethoogte 4.4 cm
Lemmetdikte 2 mm
Handgreeplengte 11 cm
Gewicht 163 gram
Staalsoort Cromova 18
Hardheid  58 HRC
Afwerking lemmet licht gematteerd
Lemmet eigenschappen glad
Materiaal handgreep zandgevuld RVS
Slijpwijze Aziatisch geslepen
Slijphoek 17º
Totale hoek 34 graden
Soort handgreep westerse handgreep
Rechts- of linkshandig symmetrisch
Vaatwasmachinebestendig nee
Land van herkomst Japan

Omschrijving

De Global G2 is een stabiel en gebalanceerd koksmes, voorzien van een afgeronde punt. Door zijn ergonomische vormgeving en optimale verhouding tussen handvat en lemmet ligt het mes heel prettig in de hand. Kwetsbare materialen, als hout of klinknagels, ontbreken op het mes wat er mede voor zorgt dat het mes bestand is tegen veelvuldig gebruik. 

Het lemmet van Cromova 18 staal wordt met een slijphoek van 15-17 graden vlijmscherp afgeleverd. De kleine deukjes in het handvat zorgen voor optimale grip. Dit alles maakt de Global G2 een perfect koksmes, zowel in ontwerp als op functioneel gebied!


Global messen
Global messen uit Japan zijn op dit moment zeer populaire messen onder de professionele - en hobbykoks. Het ontwerp dateert uit 1982 en heeft sindsdien diverse prijzen in de wacht gesleept, zowel voor het ontwerp als de functionaliteit van het mes.
De messen zijn niet alleen chirurgisch scherp maar ook licht in gewicht. Naast de bestaande serie keuken- en koksmessen is Global nu ook verkrijgbaar in een professionele zwaardere kwaliteit.De roestvast stalen messen zijn uit een stuk gesmeed of laser gelast. Hiermee is de hygiene gewaarborgd. De speciale vorm van het heft zorgt ervoor dat het mes vast in de hand ligt, ook als het vet of nat is. Met Global messen is het snijden, hakken, trancheren en fileren een plezier.

NB: De messen mogen niet in de vaatwasmachine.

Het slijpen van Japanse messen
Japanse messen zijn onder een kleinere hoek geslepen dan bijvoorbeeld Europese messen en zijn soms asymmetrisch geslepen. Slijp deze messen daarom nooit met een slijpapparaat dat gemaakt is voor messen met een standaard hoek. Ook het gebruik van gewone aanzetstalen raden wij af, mede vanwege de hoge hardheid van de Japanase staalsoorten. De aangewezen methoden voor het slijpen van een Japans mes zijn:
- Op een goede Japanse watersteen (Naniwa) 
- Met een keramisch- of diamant aanzetstaal.