In het kort
Met de Staub Ronde Stoof-/Braadpan haal je een pronkstuk in huis. Je gebruikt de pan van geëmailleerd gietijzer voor het aanbraden, bakken, stoven en karameliseren van ingrediënten.
Specificaties
Merk | Staub |
Geschikt voor | gas, elektrisch, keramisch en halogeen, inductie, oven |
Diameter (bovenaan) | 28 cm |
Diameter (bodem) | 23,7 cm |
Hoogte zonder deksel | 13,2 cm |
Afmetingen LxBxH in cm | 35,5 x 29 x 18,2 cm |
Gewicht | 7 kg |
Reiniging | handafwas |
Inhoud | 6,7 l. |
Kleur | Zwart |
Materiaal | gietijzer |
Land van herkomst | Frankrijk |
Vaatwasserbestendig | Ja, maar wij raden dit sterk af |
Handgrepen | 2 |
Omschrijving
Met de Staub Ronde Stoof-/Braadpan haal je een pronkstuk in huis. De Staub zijn beschikbar in diverse mooie kleuren. De braad- en stoofpan is ideaal voor het braden van stukken vlees en gevogelte, het maken van stoofschotels zoals hachee en het bereiden van soep. Het gietijzer verspreidt de warmte geleidelijk en gelijkmatig en houdt deze goed vast. De binnenkant is gemaakt van mat zwart email met hoge krasbestendigheid en is dus uiterst geschikt om optimaal aan te braden.
Het platte, zware deksel is voorzien van picots (condensatienoppen) over de gehele binnenzijde. Dit druppelsysteem zorgt er in combinatie met het condensatieproces voor dat de inhoud van de Staub braadpan continu met vocht besprenkeld wordt. Hierdoor blijven etenswaren mals, zacht en sappig. Laat het gerecht lekker sudderen en gelijkmatig gaar worden terwijl er nauwelijks vocht ontsnapt. Omdat het de warmte uitstekend vasthoudt, is koken met gietijzer tevens zeer energiebesparend.
Reinig de Staub stoof- en braadpan met warm water en afwasmiddel.
Het platte, zware deksel is voorzien van picots (condensatienoppen) over de gehele binnenzijde. Dit druppelsysteem zorgt er in combinatie met het condensatieproces voor dat de inhoud van de Staub braadpan continu met vocht besprenkeld wordt. Hierdoor blijven etenswaren mals, zacht en sappig. Laat het gerecht lekker sudderen en gelijkmatig gaar worden terwijl er nauwelijks vocht ontsnapt. Omdat het de warmte uitstekend vasthoudt, is koken met gietijzer tevens zeer energiebesparend.
Reinig de Staub stoof- en braadpan met warm water en afwasmiddel.