Naar boven

Urban Cotton Wandkleed Nkakra Nkakra - 182x137 cm

Art.nr
WK031CC
Merk:
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, morgen in huis.

Specificaties

Merk Urban Cotton
Artikelnummer WK031CC
Type Wandkleed Nkakra Nkakra
Kleur creme, zwart
Materiaal handgemaakte katoen, geverfd met gefermenteerde modder
Afmetingen  H x B: 182x136,5cm

Omschrijving

“Nkakra Nkakra” van Urban Cotton wat “Stadia” of “beetje bij beetje” betekent in Twi. Ontwerper Anouk von G heeft deze naam gegeven omdat ze het patroon van lijnen afzonderlijk in fasen kan zien bewegen. De definitie van stadia in het leven. Een dag tegelijk of een stap tegelijk. Samen met Anouk von G maakte Urban Cotton van traditionele ontwerpen in Accra, Ghana vier gloednieuwe wandtapijten. Met hun kleine oneffenheden en de natuurlijke structuur zijn ze een unieke toevoeging aan de collectie!

Het wandkleed is gemaakt van mudcloth, een weefmateriaal uit Mali. Het is hun traditionele kleding die door de verschillende stammen in Mali wordt gedragen. Vroeger werd het gebruikt tijdens huwelijksceremonies, maar tegenwoordig wordt het voor meerdere doeleinden gebruikt. De natuurlijke kleurstof bestaat uit plantenresten, bomen en riviermodder. Elk stuk is met de hand geverfd en daardoor uniek en heeft kleine imperfecties. De Afrikaanse namen zijn afkomstig uit de taal ‘Twi’, een van de 75 gesproken talen in Ghana.
 
Wandkleed ophangen
De wandkleden zijn gemaakt van een zware stofkwaliteit. De zwaardere stof straalt warmte en klasse uit, maar vraagt ook een andere manier van het ophangen. Om de wandkleden optimaal tot hun recht te laten komen heb je de Urban Cotton wandstang ROD  in combinatie met de Urban Cotton Hooked ophangsysteem nodig om het wandkleed op te hangen. Zonder de ophangsysteem en de wandstang kan het niet aan de muur gemonteerd worden. Dit hoort bij elkaar.